Grodhavet alla dagar i veckan

Är man Solnabo, som jag sedan mitten av nittiotalet, behöver man inte ta sig in till city för att njuta lite god mat, dryck och havsutsikt. Eller hav och hav, Mälaren i alla fall. Man slinker in lite spontant på Grodhavet efter jobbmötet en fredagseftermiddag, planerar att ta ett glas vin med vänner och sedan cykla hem. Men när solen flödar, serveringen är fylld till brädden av hungriga grillbuffégäster och en trubadur börja värma upp gitarr och strupe – då stannar man gärna kvar några timmar. Och vinet byts raskt ut mot ett antal läskande frozen margaritas.

Grodhavet fredag frozen margarita

Mat, dryck och vågskvalp sju dagar i veckan

Som av en händelse blev det två besök på Grodhavet under samma vecka. En fortfarande lika solig söndag lockade jag med mig mamma och pappa, som firade bröllopsdag, och resten av familjen för en brunch. En brunch som snarare bestod av en vanlig à la carte-meny samt en färdig brunchbricka än en dignande buffé. Men burgare och räksallad gör ingen besviken och maten är både vällagad och god.

Grodhavet brunch söndag räksallad vin

Vin, öl och svensk whisky

Dricka gott till – och före/efter –  maten kan man också göra. De har sitt eget öl, med den söta groda + hav = kärlek-etiketten och såklart kan man beställa vin, drinkar och svensk whisky i baren. Mackmyra Gruvguld, som jag själv fick prova i Mackmyras egen gruva, och Svensk Rök var några väl valda frestexemplar.

Grodhavet Mackmyra whisky öl lager

Grodhavet serveras dagens lunch och börjar suget av kräftor göra sig påmint nu kan man boka in sig för ett eget kräftkalas på restaurangen. Annars rekommenderar jag varmt grillbuffén. Eller en svalkande drink, med fötterna nedborrade i den lilla sandstranden vid minibaren strax intill entrén.

Grodhavet Karlbergs strand Solna utsikt

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.