Le Bar by Pontus Frithiof på 23e våningen

Han har gjort det igen, multientreprenören Pontus Frithiof. Öppnat nytt med tema gastronomi och cool miljö. Le Bar inne på restaurang La Tour, 23 våningar upp i DN-skrapan, bjuder på utsikt, klassiska och nya drinkar, utsökta tilltugg och en grymt rockig inredning.

Cocktails och vin på hög höjd

Den har varit på gång ett tag, baren Le Bar. Om jag inte minns fel skulle premiären ha ägt rum i slutet av 2022, men den som väntar på något gott. För gott är det när Pontus styr och ställer! Han har som vanligt kompanjonen och vinmaestro Mari E. Moronis med sig i projektet. När La Tour skapades tog man hjälp av Maria Whyte och hennes arkitetktteam på Whyte Lilja, som än en gång gjort ett grymt jobb med inredningen och detaljerna!

Med på den visuella resan har fotografen och konstnären Jacob Felländer varit. Han har skapat både textil och väggkonst som hämtat inspiration från en skön mix av mat, dryck och dekadens.

Klassiska och moderna cocktails

Till Le Bar ska man kunna gå och bara ta en drink eller två. Inte ogärna ihop med något tilltugg från den välmatchade ”cocktail experience”-menyn. Vi åt bland annat varma ostron, Steak Frites och några alldeles ljuvliga ankleverparfaitbollar med färsk tryffel. To. Die. For.

Drinkarna var såklart väldigt goda. MIn personliga favorit bland de testade var nog Lillet Thymes med timjan, vodka och grapefrukt.

Le Bar året runt

Vi som var där dagen före VIP-premiären brottades med en rejäl snöstorm, så utsikten hade kunnat vara klarare. Men solnedgångarna sedd från 23e våningen är oslagbar! Man planerar att öppna upp balkongen för sköna vår-, höst- och sommarhäng också så därifrån lär Instagram fyllas med vackert content.

Den nya baren kan ta emot 20 sittande gäster. Och det kan jag säga – det kommer inte bli några problem att fylla dess platser!

Än en gång – bra jobbat Pontus & co!

Ett av de vackra konstverken på Le Bar som skapats av Jacob Felländer.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.