Cava PH Style med Lena Philipsson

Att kända personer lanserar vin är inget nytt fenomen. Att Lena Philipsson gör det är dock en nyhet och resultatet är Cava PH Style. I en partypimpad svit på Lydmar Hotel i Stockholm bjöd Lena själv på cava, tilltugg, goda vänner  och skön stämning.

Cava PH Style Lena Philipsson Wine Affair

Cava PH från Perelada

Att beskriva Lena Philipsson, det är slöseri med tid. Titeln vinmakerska har hon i alla fall inte haft förrän nu. Samarbetet är ett teamwork mellan Lena, cavaproducenten Perelada och vinimportören Wine Affair.

Perelada är välkända för sina högkvalitativa mousserande och stilla viner. Att Salvador Dali haft Pereladas cavor som favoritvin är inget dåligt betyg. Lena PH har själv besökt slottet utanför Barcelona och valt ut den dryck som tilltalar henne – och förhoppningsvis även hennes publik. Det var vi alla på plats eniga om att den kommer att göra!

Två versioner av Lena PH, Mikael Göransson från YouTube-kanalen Alltid Hungrig (till höger) och The Wine Guy Joe Fattorini i mitten gjorde mig sällskap på Lydmar Hotel.

Cava PH Style Lena Philipsson Wine Affair

Stilren flaskdesign

Som den multikonstnär hon är har Lena givetvis varit med i hela designprocessen och tagit fram en stilren, snygg design på flaskan. Ingen bild på huvudpersonen själv utan smakfullt ”PH”,  Cava Style. Lite som Måns Zelmerlöw och hans MZ. Man gillar ju lagom.

Det bjöds generöst på snittar, krabbollar och massor av annat gott till cavan, som Lena själv tycker passar utmärkt till lättare maträtter, mingel och ”bubbel på maten”.

Många av Lenas vänner var på plats i sviten, som Måns Herngren, Nanne Grönvall, Kristin Kaspersen, Christer Lindarw, Tomas Brolin, Hanna Hedlund och ett gäng andra välbekanta ansikten. Lena höll ett kort tal där hon skålade för sin nya bebis i flaskform och inte utan stolthet konstaterade att PH Cava fått fyra plus i Aftonbladet. Bara en sån sak!

99 kronor kostar flaskan i Systembolagets beställningssortiment. Gott!

  • Cava PH Style Lena Philipsson Wine Affair
Cava PH Style Lena Philipsson Wine Affair
Vi hade bubbliga samtal hela kvällen, på engelska, Joe Fattorini (till höger) och Mikael Göransson och jag.
På snygga Lydmar Hotel i centrala Stockholm hölls premiärminglet för Lena PHs cava.

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.