Om Marie Arpnäs

Jag ser, jag hör, jag skriver 

… om tillfället, mötet och vinet
Marie Arpnäs

Jag är journalisten som vägrade blogga. För att min devis alltid har varit ”laget före jaget”, och för att jag som nyfiken betraktare haft förmånen att få skapa berättelser och reflektioner om andra människor, möten och händelser som berör, fascinerar eller bara roar/oroar. Och jag kommer fortsätta betrakta min omgivning. 

Men vinet då? Jag har jobbat på krogar i Nyköping, Småland, Visby och Kalifornien, startat nattklubbsmagasin, jobbat på en vinsajt, ansvarat för en restaurangtidning och skrivit mängder av reportage om vingårdar, sommelierer, ölälskare, whiskydestillerier, nyöppnade restauranger, mästerkockar etc. Från mig kommer ni inte att få expertutlåtanden om specifika viner eller druvfakta. Sådana kunskaper är det så många andra som har. Men jag kommer troligen kunna bjuda på lite spännande möten, happenings och starka profiler – kopplat till dryck, mat och nöjen. Jag är inte rädd för att ställa de ”dumma frågorna” eller bjuda på det oväntade. Som att prata med skådespelaren Wesley Snipes om vin istället för film, flyga till Skottland för en whiskylunch hos Macallan eller vara den enda svenska journalisten som pratat favoritviner med hockeytvillingarna Sedin – i deras omklädningsrum. 

Så häng med på en slingrig resa där jag skriver om allt mellan himmel och jord, med fokus på godsaker och happenings i livet! 

Aspicio, Audio, Scribo 

Jag ser, jag hör, jag skriver