Semester, Norrbotten, fotboll, vin och grillat

Det känns lite overkligt att konstatera att man redan hunnit ha en veckas semester. Inkluderat lite jobb, men ändå. Och i vanlig ordning är sommaren förknippad med stugvistelse. Vår resort ligger i Norrbotten, vid Luleälven, så resan dit och hem är ett dagsprojekt – som ger lön för mödan när vi väl kommer fram!

Norrbotten Luleälven sommarkväll bad semester

Grillat, High Kick Rosé och VM-fotboll

Tillhör man en sportig familj ser man såklart till att synka första semesterdagen med Sveriges första match i fotbolls-VM. Och det i sällskap av matchande sportdrycker, i det här fallet stjärnmäklaren Fredrik Eklunds rosévin High Kick. Som visserligen består av italienska druvor från Venetien, men som man ändå vill kalla svenskt. Ljusrosa till färgen, fräscht och friskt med smak av smultron, citrus och örter.  Mariestads Export fick komplettera dryckesutbudet och allt matchades med grillad stek av karré, sparris och klyftad potatis. Desserten blev Sveriges seger mot Sydkorea.

Norrbotten semester grill karré fotbolls-VM

Fotboll VM rosévin High Kick Mariestads Export

Pinnbröd och hembakad kaka

När vi svenskar har sommarsemester – då ska 90 procent av alla måltider intas utomhus. Det är knappt att dåligt väder får oss att stanna inne, även om det är de soliga dagarna och kvällarna man minns. En gammal nostalgisk mattradition när elden brinner är pinnbrödet. Den kladdiga degklumpen, då gjord av mjöl, vatten och salt, som man hade med sig på skolans och scouternas skogsutflykter. Som man mer ofta än sällan brände på ytan och vars kladdiga inre alla ungar glatt stoppade i sig. Nu förfinar vi gärna degen med lite bakpulver och en nypa brödkryddor. Och oj så gott det blir! Inte helt otrevligt i sällskap av ett välkylt rosévin på bryggan.

Norrbotten tradition grillat pinnbröd

Brygga rosé vin Cuvée Madame NorrbottenNär vi ändå håller på får en rykande färsk sockerkaka förgylla sommarkvällens fika. Semester – big time!

Fika hembakad sockerkaka sommar

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.