La Girafe by Pontus Frithiof 2.0

Det är inte första gången som Pontus Frithiof inviger La Girafe på Kungsholmen i Stockholm. Men nya renoveringar, ny meny och nytt team skapar nyhetsvärde med god eftersmak.

La Girafe Pontus Frithiof

La Girafe en mysig kvarterskrog

Hösten 2020 vill jag minnas att vi fick prova på den svenskfranska kvarterskrogen första gången. Pontus Frithiof var självklart på plats både då och vid nyöppningen. Han har tillsammans med Thomas Dahlstedt på Nordrest skapat en mysig oas i ett kvarter där det inte kryllar av just det. Mysiga krogar.

La Girafe Pontus Frithiof

Frukost, vin och utsökt mat

Jag hann inte vara med så länge på själva återinvigningen då jag var dubbelbokad den gången. Däremot var jag tillbaka på giraffen en snöig decemberkväll och hade desto mer tid att avnjuta champagne, förrätt, varmrätt, dessert och andra goda drycker.

La Girafe Pontus Frithiof

Förrätternas förrätt på La Girafe

Ska man bara äta en sak på La Girafe – satsa på de vietnamesiska vårrullarna, Nems. Krogens signaturrätt, fyllda med scampi, fläskfärs, chili och vitlök och en fisksås to die for.

La Girafe Pontus Frithiof

De stekta rödräkorna på huvudmenyn var utbytta mot en torskrätt som var löjligt god! Gula ärtor, rödbetor, krisp och sting. Allt på en tallrik matchat med ett smakfullt vitt vin. Jag gillar att personalen kommer med egna förslag och vet vad de pratar om. Framförallt sommelieren Catherine Almqvist är grymt kunnig och trevlig. Henne känner vi igen från både Pontus i Sälen, Novi Beach Club i Visby och Lily Bollinger Award.

La Girafe Pontus Frithiof

Vi avrundar med klassisk tiramisu till kaffet. Eller inte jag då, som inte gillar sött, men den var väldigt god blev jag varse.

Bor man som jag i Solna är Kungsholmen inte särskilt långt bort. Det vill säga jag kommer återvända till La Girafe flera gånger! För en kaffe, en drink i baren, lunch eller avslappnad middag. Extra kul att La Girafe växlar upp och öppnar två systerkrogar under 2023 på Arlanda och i Uppsala.

La Girafe Pontus Frithiof

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.