Håkan Guldkula Champagne och Richard Juhlin

Vissa kvällar är lite bättre än andra. En sådan var torsdagen på Galleri Glas i Stockholm, där Håkan Guldkula presenterade ett stort urval av sin champagne, i gott sällskap av Richard Juhlin.

Håkan Guldkula Champagne
Håkan Guldkula himself, till vänster, och Richard Juhlin.

Champagne och foto på Galleri Glas

Platsen för den exklusiva champagneprovningen var Galleri Glas, som samtidigt visade fotoutställningen Paris Open. Upphovsmännen till bilderna är duon Bengtsson/Pohl, som passande nog plåtat människor och platser i Frankrike. Och Paris i synnerhet. Champagnen var dock kvällens huvudaktör.

Guldkula Champagne Galleri Glas

Champagne selected by Richard Juhlin

Att Richard Juhlin är världsbäst på champagne vet nog de flesta. Han gör dock ingen egen champagne, men har varit med och hjälpt Håkan Guldkula att ta fram sin egen dryck. Som de dessutom lyckats väldigt bra med! Vi hade glädjen att få prova flera olika sorter, som Guldkula White Blanc de Blancs Grand Cru, Guldkula Black Blanc de Noirs Grand Cru, Guldkula Green Vintage och Guldkula Pink Rosé Grand Cru.

Champagne Guldkula

Guldkula Diamond Grand Cru Vintage 1998

Kvällens stora höjdpunkt var nog ändå den svarta magnumflaskan från 1998. Guldkula Diamond Grand Cru, som går att köpa på Systembolaget. Om du vill betala drygt 9 000 kronor vill säga! Värd att vänta på och häftigt att ha provat. Om jag skulle köpa den själv, njaaa. Men Guldkulas champagner generellt är väldigt populära och den som säljer bäst och mest här i landet är Premier Cru, som landar på den lite snällare prissumman 299 kronor.

Champagne Guldkula

Snittar och champagne

Nu kan man ju tro att vi bara drack champagne hela kvällen. Det gjorde vi också! Men lite snittar klämde vi in mellan sniffandet och snurrandet. Vet inte om jag kan peka ut någon solklar favorit bland flaskorna. Men det går ju inte komma ifrån att ”diamonds are forever” …

Guldkula Champagne Galleri Glas

Guldkula Champagne
Jadå. Agneta Sjödin var också på Galleri Glas och smakade champagne.
Guldkula Champagne
Mafioso PR och Dominika Peczynski arrangerade champagneminglet. Här med Richard Juhlin.

Guldkula Champagne

Champagne Guldkula
En annan trio. Åsa Larsson, folkofolk, Richard Juhlin och jag.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.