Måns Zelmerlöw MZ Barrik på Boqueria

Ska man börja mingla “på riktigt” igen efter släppta restriktioner ska man göra det ihop med Måns Zelmerlöw! Dessutom i sällskap av hans nysläppta spanjor MZ Barrik, snyggt kombinerat med spanska tapas på Boqueria i Stockholm.

MZ Barrik

MZ Barrik är premiumvin på tunna

Det är trångt, det är glatt, det är förväntansfullt och det är fullt förståeligt. För oj vad man har saknat att mingla med likasinnade, och OJ vad extra trevligt ett mingel blir när Måns Zelmerlöw är närvarande! Just den här torsdagen på Boqueria i Mood-gallerian var huvudpersonen egentligen inte Måns, utan hans för dagen nylanserade rödvin på tunna – MZ Barrik.

MZ Barrik Måns Zelmerlöw

Måns Zelmerlöws tredje vin

Att Måns lanserar vin är ingen nyhet, men det går undan. Så sent som i våras släppte han MZ Cava, som raskt placerade sig på Systembolagets hyllor. Nu under hösten presenterades även ett rött vin från DO Terra Alta, döpt till en plats där Måns själv har bott – MZ Raval – och nu är vinportföljens tredje produkt här.

MZ Raval

Garnacha Tinta i återvunnen metalltunna

Vi får smaka spanska tapas som alla matchas med de tre vinsorterna och det sniffas och snurras och smaskas av välbehag hos gänget på plats. Att det är just spanska viner är ingen slump, då Måns älskar både landet och den spanska livsstilen.

– Jag bodde några år i Barcelona och är oerhört förtjust i maten och drycken där, liksom sättet man umgås kring matbordet. Att vara med och skapa spanskt vin kändes därför som en fantastisk möjlighet för mig.

– Det känns extra kul att kunna presentera ett boxvin, gjort på en garnacha-blend, i en riktigt snygg förpackning. Den gyllene tunnan funkar utmärkt som blomkruka, eller varför inte vinkylare, när vinet är slut, säger Måns och ler.

Måns Zelmerlöw

MZ Barrik tredje gången gillt

Måns presenterar MZ Barrik i sällskap av Johan Franco Cereceda, som är expert på både vin och Spanien, och han har varit lite av en “smakmentor” åt Måns. Samarbetet med själva vintillverkningen har gjorts ihop med Barcelona Brands S.L. och blir du sugen på ett vin med låg sockerhalt – 0,82 gram restsocker per liter – eld och en intensiv spansk karaktär ska du lägga en beställning på MZ Barrik! För tre liter betalar du 299 kronor. Gott! Eller mums mums, skulle man kunna säga.

MZ Barrik Boqueria

MZ Barrik Boqueria

MZ Barrik MZ Raval

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.