YOKO vin matchar det asiatiska köket

Många tycker det är svårt att matcha vin med asiatisk mat. Det behöver det inte vara! Vinerna från YOKO-serien är specifikt framtagna för att gifta sig med det asiatiska köket och Jonas Svensson från Miss Voon har tagit fram några rätter som jag kan intyga var utsökta ihop med dumplings och Wonton Dynamite.

YOKO Miss Voon
Take away extraordinär!

Miss Voon och YOKO vin

Jag vet att det låter lyxigt och det var det också. När man pratar take away brukar det oftast röra sig om en pizzakartong eller en påse hamburgare vid dörren. Den här torsdagseftermiddagen kom det en komplett wow-måltid med bud, innehållandes både vin och mat. Maten var förpreparerad av grymme Jonas Svensson från Miss Voon och vinet var YOKO, i två varianter.

YOKO Miss Voon Furmint
DIY-kit med dumplings, kryddor och buljong för att matchas med YOKO Furmint.

YOKO Furmint från Ungern

Den ena rätten var “Chicken den miso dumpling”, där det enda som behövde fixas på hemmaplan var svampen i stekpannan, dumplings i kastrullen och lite välanpassat pynt och dekoration. Till det ett glas välkylt YOKO Furmint, vars torra och friska elegans passade utmärkt ihop med rätten. Eller varför inte sushi, wok eller en citronmarinerad, ångad fisk. Vinet smakar mandel, honung, äpple, gula plommon och mineral. Endast två gram socker per liter. Extra uppskattat av undertecknad.

YOKO Chicken dumpling Miss Voon
Et voilà! En komplett rätt med Chicken den miso dumpling och YOKO Furmint.

YOKO Riesling och Wonton Dynamite

Rätt nummer två, eller ett beroende på hur du vill äta, var ännu enklare att montera. Jonas Svensson hade till och med kokat sushiriset som bildade grunden i wonton-skålarna. På riset varvades jalapenomajonnäs med tonfisk, kål, strimlad nori och sojatapioka. Och till det såklart – ett glas YOKO Riesling. Löjligt gott!

YOKO Miss Voon Riesling
Så otroligt gott! Wonton Dynamite och tysk Riesling.

Även om du inte får hem en påse från Jonas Svensson till dörren så kan jag varmt rekommendera vinet till asiatisk mat generellt. Båda sorterna finns i Systembolagets beställningssortiment och senare i år kommer även YOKO Sake Junmai Daiginjo. Det ser jag fram emot!

YOKO Miss Voon

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.