Pontus Frithiof La Tour på 23e våningen

Det är ingen nyhet i sig. Att Pontus Frithiof har restaurang i DN-skrapan. Men nu är det något helt nytt som möter dig när du trycker hissknappen till våning 23 – fine dining-restaurangen La Tour. Med en utsikt som slår det mesta och mat och dryck som ska tilltala den som söker det lilla extra.

Pontus Frithiof La Tour
Utsikten från 23e våningen och La Tour. Enastående!

Mat och dryck med klass

Pontus Frithiof och hans vapendragare Mario E. Moroni har drivit restaurang ihop i 22 år. Just fine dining är det dock några år sedan de jobbade med. Pontus in the Green House stängde portarna 2007 och nu öppnar man dörren till otroligt vackra La Tour, högst upp i DN-skrapan i Stockholm. Till sin hjälp har man tagit Maria Whyte och hennes team på Whyte & Lilja, som fått ta fram rätt design och interiör på La Tour. Mjuka former, äkta material, glasbetong, heltäckande mattor och putsade väggar bildar en enhet som känns både personlig och internationell.

Pontus Frithiof La Tour
Dreamteam La Tour, med Mario E. Moroni, Maria Whyte och Pontus Frithiof.
Pontus Frithiof La Tour
Det vackra porslinet kommer från Villeroy & Boch, tilltugget från köket.

Personlig service på La Tour

Salongen på La Tour har plats för 26 gäster och vill man ha avskildhet finns tre chambre séparée. Köket är i princip det enda som man kan minnas från förr, då Atelier 23 fanns på platsen, men i en kraftigt uppdaterad version. The showkitchen kallas numera Biblioteket och här kan tolv gäster äta gott tillsammans samt läsa några av Pontus och Marios alla böcker. Man erbjuds exklusiv transport till och från restaurangen kan nämnas, i form av Rolls Royce- eller Porsche-hämtning. Bokar du helhetsupplevelsen The Unicorn, med dryga dussinet rätter och tillbehör, ingår transporten.

Pontus Frithiof La Tour
Biblioteket, med plats för tolv gäster.
Pontus Frithiof La Tour
Chambre séparée med utsikt.

Mat från det franska köket och afternoon tea

Man har sneglat på övriga Europa när man skapat maten på La Tour, främst Frankrike som både Pontus och Mario är extra förtjusta i. Råvarorna är de bästa tänkbara och man hittar såväl anklever, Wagyubiff och hummer som veganska alternativ på menyn. Salongen har öppet på torsdagar och fredagar, chambre séparée håller alltid öppet efter önskemål och från och med september kan man avnjuta en skönt lyxig afternoon tea på helgerna, med te, avsmakningsmeny och champagne bland annat. Den officiella premiären ägde rum den 26 augusti, och bokningarna går som tåget. Ett par som vill boka bord för middag lär få vänta till december, men den som väntar på något gott …

Less is not more på La Tour!

Pontus Frithiof La Tour

Pontus Frithiof La Tour

Pontus Frithiof La Tour

Pontus Frithiof La Tour

1 kommentar

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.