Nu är den invigd – Nedre Verandan hos Grand Hotel Saltsjöbaden! Vi var några som fick provsmaka nya drinkmenyn innan den officiella invigningen ägde rum, med Freixenet Prosecco i basen, matchad med en utsökt lunch. Sommarens nya utehäng for sure!

Ostron och champagne på Nedre Verandan
Vi fick uppleva en av försommarens varmaste dagar på sprillans nya Nedre Verandan, som om det inte räckte med den härliga utsikten över fjärden redan. Nu kan man dessutom få drinkar från den specialkomponerande drinkmenyn Grand Garden och goda tilltugg till det. På nysnickrad veranda.
Drinkar med bas av Freixenet
Nedre Verandan är en del av Grand Garden, som innefattar flera sittplatser och den härliga utebaren. Vi inledde lunchen med ett glas pärlande Freixenet Prosecco D.O.C Organic, som också är den dryck som fått utgöra bas till de sommarcocktails vi hann prova. Varje drink har en historisk anknytning till hotellet och gillar man rosmarin ska man beställa in en Grand Monte Carlo. Det är nästan så man börjar prata franska på köpet!


Smörgåstårta och abborre på tallriken
Man äter gärna mat med utsikt också. Vi fick en klassisk Salad Nicoise på tallriken, och på menyn hittar du även den populära smörgåstårtan, smörstekt abborrfilé, Bouillabaisse och en massa annat gott som kökschefen Jonny Johansson skapat – med bästa råvarorna i fokus.
Med tanke på att den här rivieraliknande platsen ligger mindre än en halvtimme från Stockholm city lär Nedre Verandan bli sommarens nya häng för många. Även icke lokala ortsbor. Som jag till exempel.




