Sjöstaden Skybar på 28e våningen

Otroligt kul att än en gång få vara med på en invigning av ännu en storsatsning på något nytt i Stockholms bar- och restaurangvärld! Den här gången är det Sjöstaden Skybar som öppnat upp både dörrar och tak för drygt 300 gäster. När det inte är restriktioner vill säga. Hela 700 kvadratmeter disponerar man över totalt och platsen är Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad – på 28e våningen.

Sjöstaden Skybar

Kolgrillat och rökt i Sjöstaden Skybar

Det är Niklas Ahlbom som är grundaren av Sjöstaden Skybar. En idé han burit på sedan 2012 och som nu blivit verklighet i maj 2021. I ryggen har han Skanska Fastigheter Stockholm och Gatun Arkitekter, som fick se sitt verk på riktigt och utanför ritbordet för första gången under vårt besök.

Mat och dryck är platsens självklara huvudingredienser, från lunch till middag och kvällsdrinkar. Man har hämtat inspiration från Mellanöstern, Sydeuropa samt Syd- och Nordamerika. Det mesta tillagas i restaurangens rökeri eller kolgrill. Gott som sjutton, de rätter vi blev bjudna på!

Sjöstaden Skybar

Sjöstaden Skybar

Skybar med sjuttiotalsvibbar

Inredningen i Sjöstaden Skybar är skräddarsydd för platsen. Temat är retro och ljuvligt 70-tal, vilket många av detaljerna och färgerna vittnar om. De gamla coola kobratelefonerna har blivit vägglampor, gamla välkända partiledare pryder dörrarna på toaletterna och tjockteven har sin självklara plats i baren. Det gamla möter det nya i en skön och snygg mix. Platserna har olika teman, som Red Room, den öppna matsalen, vardagsrummet med plats för 30 gäster och inte minst – takterrassen med 100 sittplatser och utsikt över i princip hela huvudstaden! Med öppet tak för soliga dagar.

Sjöstaden Skybar

Sjöstaden Skybar rooftop bar
Bästa vädret för en premiär i takbar på 28e våningen!

543 trappsteg till Sjöstaden Skybar

Med vetskapen om en kommande tunnelbanestation och den växande stadsdelen nära skyskrapan Sthlm 01 OCH det faktum att man får en härlig upplevelse, 543 trappsteg från marken, kommer Sjöstaden Skybar behöva sina 700 kvadratmeter framöver.

Sjöstaden Skybar Red Room

Sjöstaden Skybar Olof Palme
Dörren till ett extraordinärt restroom pryds av Olof Palme …
Sjöstaden Skybar wc
… och innanför Palme-dörren är utsikten ”duglig”!

Sjöstaden Skybar retro

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.