Nya Boulebar Haga i Solna

Man gillar när man har gångavstånd till de nya barer och restauranger som öppnar i Stockholm. Som sprillans nya Boulebar Haga, granne med Stallmästaregården i Solna. De hade smygpremiär i slutet av maj och från och med nu är där öppet alla dagar i veckan – för boule, mat, dryck och härligt häng i den kungliga Hagaparken.

Boule Bar Haga

Nionde Boulebar hittills

Boulebar som koncept är både välkänt och etablerat, inte minst i Stockholm. Boulebar Haga är den nionde öppningen hittills, varav fem i Stockholm. Man hittar även Boulebar i Örebro, Malmö, Göteborg och Köpenhamn. Affärsidén är lika enkel som genial – att få sina gäster och besökare att slappna av, spela boule, äta vällagad mat, dricka goda drycker och glömma vardagslunken för några timmar. Addera en härlig och vacker miljö som i Hagaparken – granne med anrika Stallmästaregården, Brunnsviken och den flitigt nyttjade tennisbanan. 

Boulebar Haga tennis

Boulebar Haga har öppet alla dagar i veckan

Att spela boule är ingen fluga. Det är en folkrörelse i många länder, inte minst Frankrike, och det är en aktivitet som passar alla åldrar. Vi som är på plats på premiären får testa på sporten och det finns banor för både proffs och amatörer. Företaget har funnits i drygt 20 år, och det är fortfarande eldsjälen och grundaren Henrik Kruse som äger kedjan. Han som tågluffat och lärt sig älska boule i Barcelona och Provence och som började spela boule på hemmaplan, i Kungsträdgården. Han startade bouleföreningen BK Grönbrallan och 2004 öppnades den första Boulebar. Läget i Hagaparken tror han själv kommer bli en succé. Och det tror alla vi som är där också!

Boulebar Haga
Boule – det är livet!

Ät, drick och spela boule i Haga

Är du inte helt hemma i Solna, så minns många den gamla bussterminalen från sextiotalet, mellan Vasastan och Solna. Här låg senast Haga Forum, som var restaurang och konferens under en period, men nu är det boule för hela slanten. Man bjuder på en mysig och familjär fransk atmosfär inklusive en härlig, stor uteservering – under bar himmel eller med tak, beroende på väder. Här ska man samlas med vänner, familj, kollegor för en boulematch, middag, lunch, drink eller en generös charkbricka. Menyn bjuder på mycket smått och gott och brunchen lär bli ett populärt inslag i Haga. Konferens kommer också finnas, men den delen var inte helt klar under vårt besök.

Boulebar bygger på glädje, nyfikenhet och äventyr. Deras slogan kan man inte annat än gilla – “frihet gemenskap och ett glas Pastis”.

Boulebar chark

Bouelbar Haga salad Nicoise

Boulebar Haga dessert

Boulebar Haga interiör

Boulebar Haga terrass

Boulebar Haga Solna

Boulebar Haga bana

Boulebar Haga meny

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.