Villa Dagmar med doft av Italien

Kan man öppna nytt hotell i Stockholm city mitt under pågående pandemi? Ja, det kan man. Villa Dagmar är det senaste tillskottet av fantastiska satsningar och nyetableringar, där man utlovar en internationell upplevelse med det lilla extra för alla bekvämligheter. Jag var där – på Nybrogatan, Östermalm – ett par dagar innan den officiella invigningen, och de håller det löftet. Big time!

Villa Dagmar innergård

Villa Dagmar en exklusiv villa i huvudstaden

Det finns mycket att berätta om Villa Dagmar. Jättemycket. Här kommer jag låta bilderna tala till en stor del, men att döma utifrån de timmar som jag – och större delen av Stockholms alla aktuella journalister och influencers – tillbringade på det exklusiva boutiquehotellet kan man bara säga wow och grattis! Vilken ljuvlig pärla de skapat, hotellets delägare Anna Cappelen, hotelldirektören Sune Malmström, arkitekten Per Öberg med flera viktiga aktörer bakom Villa Dagmar, som för övrigt ingår i samma familj som Hotel Diplomat på Strandvägen i Stockholm. Att det gömmer sig ett hotell med 70 rum, restaurang, två cocktailbarer, butik med vinbar, gym, spa, orangeri samt egen blomsterbutik bland annat bakom dörrarna på Nybrogatan kan man inte ana! Du kan dessutom gå direkt från populära Östermalmshallen till hotellets innergård och bar.

Villa Dagmar ägare team
Anna Cappelen (t.h.) hälsade oss alla välkomna till Villa Dagmar. Bakom henne VD Lina Gabrielson, Sune Malmström och Per Öberg.

Villa Dagmar inspirerat av Rom och Capri

Det fanns en gång en Villa Dagmar i Båstad, som tjänade som en härlig, mysig plats där familj och vänner under tidigt 1900-tal samlades för att koppla av och slippa storstadsbruset. Det hemmet hämtade sin inspiration från platser som Capri och Rom, med stort fokus på konst, resor och vackra blommor. En mix av allt detta hittar man hos nutida Villa Dagmar på Nybrogatan.

Villa Dagmar bar

Högt i tak på Villa Dagmar

Det första man noterar när man lämnat receptionen och kommit ut på innergården är den fantastiska takhöjden – och det imponerande glastaket! Dagen till ära skiner solen från en nästan klarblå himmel och det gör inte effekten av taket sämre. Det är en skön mix av gammalt och nytt i hela byggnationen, med uppnått syfte att skapa en personlig och levande hotellupplevelse. Tidigare har här både funnits karamellfabrik och silversmedja och det har tagit fem år att förvandla lokalerna till en vacker mötesplats. För att bo, eller bara hänga i någon av barerna, köpa italienska godsaker och färska blommor i butikerna, softa i Orangeriet eller inte minst – äta ljuvligt god mat i restaurangen!

Villa Dagmar restaurang

Michelin-kockar bakom rodret i restaurangen

Man har lyckats få ett välrenommerat gäng i köket på Villa Dagmar. Restaurangen drivs av stjärnkrögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson, som skapat Michelin-restaurangen Aloë, och det var en utsökt lunch som serverades på förpremiären. Köket vill bjuda sina gäster på lekfulla, kreativa, spännande rätter med stort fokus på det gröna och maritima köket. Självklart dricker du goda viner och drinkar till/före/efter maten också, men det utbudet får jag testa någon annan gång.

Villa Dagmar Daniel Höglander
Ena parten av krögarduon från Michelin-restaurangen Aloë, Daniel Höglander.
Tonfisk Laarb Villa Dagmar
Tonfisk “Laarb” och löjligt god hummus!
Villa Dagmar Pizzetta
Pizzetta med ägg och lamm. Yummie.
Hummerschnitzel och melon gifter sig utmärkt!

Hotellbesök med mersmak

Nu finns som sagt mycket att berätta och beskriva om hotell Villa Dagmar. Som att de har en alldeles egen Director of Music & Experience till exempel, i form av soulstjärnan Stephen Simmonds – som lovar sköna musikupplevelser på Nybrogatan 25-27. Men vill ni verkligen få den sanna känslan av Stockholm-möter-Italien, under glastak, ska ni ta er dit själva och uppleva Dagmar på plats. Jag tror inte ni blir besvikna.

Villa Dagmar Stephen Simmonds
Stephen Simmonds kommer få Villa Dagmar att gunga!

Villa Dagmar butik vinbar

Villa Dagmar balkong

Villa Dagmar restaurang

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.