TEN HOTEL med öl och vin på menyn

En bit norr om Stockholm, på vägen mot Arlanda, har det vuxit upp ett nytt hotell som fokuserar på bra sömn, god mat och dryck samt träning och hälsa – för en rimlig penning och med hög kvalitet. TEN HOTEL är det första hotellet i raden av en välplanerad kedja.

TEN HOTEL

TEN HOTEL först i Stockholm

Jag träffar grundarna och ägarna av hotellet, Joakim Gip och Stefan Wahlén, vars vägar korsats många gånger och i flera år. Både yrkesmässigt och privat. De har jobbat med kända varumärken som Peak Performance, Patagonia, H&M och IKEA, i och utanför Sverige. De är världsvana hotellgäster och vet vad de vill få ut av ett hotellboende. Att de båda står som grundare av en ny hotellkedja är egentligen en slump.

– Jag hade ett möte med byggbolaget som äger marken och fick syn på några ritningar som verkade intressanta. Det kändes så rätt med ett hotell på marken i Upplands Väsby, inte långt från Arlanda, och jag fick med mig Stefan på tåget. Vi skulle satsa på hotell ihop!

Nu kortar jag ner historien kraftigt, men det blev som en David och Goliat-historia där stora hotellkedjor såg sig besegrade av två oerfarna hotellskapare. Eller nästan oerfarna. Joakim berättar att han har en hotellutbildning i grunden och även har drivit hotell i några år. Men det var då. Nu är nu – med start i Stockholm och Upplands Väsby.

– Det finns ju en orsak till att vi heter TEN, säger Stefan. Vi har redan planerat för ytterligare två hotell, “söder om Stockholm” för att inte vara så precis än. Och då finns ytterligare sju kvar att skapa. Eller fler, om vi kan och vill.

Ten Hotel Joakim Gip Stefan Wahlén
TEN HOTELs ägare och grundare Joakim Gip och Stefan Wahlén.

God nattsömn, mat och dryck på TEN HOTEL

TEN HOTEL är ett nytt hotellkoncept där ledorden är modernt, prisvärt, hållbara material, design, miljövänlig teknik och personlig och digitaliserad service. Grunden i konceptet är byggbolaget Junior Livings och deras industriella byggteknik. Samtliga rum, 194 stycken, har byggts som moduler i en fabrik i Kungsör. Därifrån har de fraktats till Upplands Väsby för att monteras ihop på plats. Arkitekten bakom bygget är Andreas Martin-Löf.

Jag gjorde en lång intervju med Joakim och Stefan, som kommer att hamna i kommande nummer av Trust Magazine. Så nu lägger jag lite fokus på maten och drycken vi bjöds på under eventet, i regi av Spoil Concept.

Ten Hotel snacks

Ten Hotel Domain Roux

Middag med fisk och chardonnay

Från början hade man inte tänkt ha en regelrätt restaurang på TEN HOTEL. De skulle satsa på hämtmat och digitala lösningar, men ändrade sig. Och det var alla vi på plats glada för! Vi fick coronamingla med lite snittar, ost och salami innan den utsökta torskmiddagen, följd av fräsch sorbet- och bärdessert och kaffe. Ackompanjerat av vin från Domaine Roux och öl från bland annat Italiens äldsta bryggeri, Birra Menabrea, och spanska Estrella Damm.

Ten Hotel middag

Ten Hotel dessert

Ten Hotel Menabrea

TEN HOTEL + hälsa = sant

Man vill gärna att hotellets gäster ska aktivera sig, när man inte sover eller äter. På andra våningen, med stora fönster och ett grymt ljusinsläpp, ligger gymet. Vanligtvis brukar hotellgym vara belägna i källaren och inte särskilt välutrustade. På TEN HOTEL har man flyttat upp träningen och skapat rejält med yta. Det finns yogarum och även bastu samt omklädningsrum. Granne med hotellet ligger golfbanor, bra terräng för löpning/skidåkning och en padelhall. Aktivitet och kreativitet är kännetecknade för ägarduon Joakim och Stefan, som varit med och skapat och tagit fram i princip all inredning på hotellet. Från den lavalika mattan i korridorerna, filtarna på sängarna, färgerna, möblerna och inte minst – belysningen, som Joakim är extra stolt över.

Vi är övertygade om att TEN HOTEL kommer att bli minst det antal man döpt sig till. Kan man starta nytt hotellkoncept mitt under en pandemi kan man nästan gå på vatten också. Eller i alla fall fortsätta utvecklas och hitta nya, prisvärda sätt att bo utanför hemmet.

Ten Hotel vin öl

Ten Hotel gym

Ten Hotel Jeanette Marie Arpnäs
På TEN HOTEL med bland annat Vinsider-kollegan och vännen Jeanette Wiberg Wingquist.

Ten Hotel rum

Ten Hotel lava matta
Som om man befinner sig på en lavabädd på Island.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.