Wisby Påsk – öl för hela året

Man kan tycka att det borde finnas fler renodlade påskdrycker. Likt julen, då maten är snarlik och de lediga dagarna hyfsat många. Men man provar ju gärna de varianter som finns. Som öl och Wisby Påsk, mörk lager 6 procent, från Gotlands Bryggeri.

Wisby Påsk öl

Öl med karaktär till påskens rätter

Gemensamt för julbordet och påskens smakrika rätter är att de kräver bra öl med karaktär. Även om påskens godsaker är lite lättare än julens. Ett påsköl ska matcha den älskade laxen minst lika bra som lammet, och det gör Wisby Påsk!

Malten har fått en lite mörkare rostning och man har inte snålat med humlen för att skapa en balanserad beska. Det doftar behagligt av mixen bröd, torkad frukt, pomerans och kryddor. Smaken är snarlik doften, med en angenäm beska och lätt sötma. God både till maten och det (ännu så länge) begränsade sällskapet.

Wisby Påsk Gotlands Bryggeri

Wisby Påsk med SniffoSnurr

Vill ni höra mer om Wisby Påsk ska ni kika på SniffoSnurr! Det är Vinsider-kollegan Jeanette Wiberg Wingquist och jag som lekfullt och nyfiket provar oss fram i dryckesvärlden. Vi gillar båda öl, vin, whisky, gin och annat smått och gott. Wisby Påsköl är en av dryckerna vi testat. Kolla gärna här!

Du köper Wisby Påsk för 20,90 på Systembolaget.

Wisby Påsk Sniffosnurr
SniffoSnurr testar Wisby Påsk på Youtube!
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.