Alice Bar på Grand Hotel Saltsjöbaden

Anrika Grand Hotel Saltsjöbaden i Stockholm har blivit med ny bar. Den 3 oktober invigs officiellt Alice Bar, med inriktning på härliga cocktails och matchande barmeny, signerad Melker Andersson.

Alice Bar cocktailbar
Grand Hotel Saltsjöbadens nya cocktailbar, Alice Bar, med husets champagne Bollinger i förgrunden.

Cocktails, snacks och mat i Alice Bar

Vi är några lyckligt utvalda journalister som får komma och provdricka drinkar och äta från barmenyn dagarna innan Alice Bar öppnar för allmänheten. Det är Micael Bindefeld AB som korrekt och säkert enligt konstens alla regler kör oss handspritade med chartrad buss till vackra Grand Hotel Saltsjöbaden. På plats hälsas vi välkomna av hotellets vd, Katarina Romell. Som har en lång karriär bakom sig just här, där hon började som hotelldirektör 1996. Nu är hon tillbaka igen och ska göra Grand Hotel till ”the place to visit and stay”. Maken Melker Andersson har för övrigt tagit fram barmenyn och ett gäng klassiska rätter i ny kostym. Gott som sjutton, allting!

Alice Bar Katarina Romell
Katarina Romell är nygammal vd på Grand Hotel Saltsjöbaden.
Alice Bar hjortchorizo
Melker Anderssons korv med bröd – hjortchorizo och rättikarelish.
Alice Bar pommes
Sötpotatis pommes med parmesan. Utsökta till korven! Och drinken.

Alice Bar en hyllning till Alice Wallenberg

Grand Hotel här i Saltsjöbaden lät uppföras på sent 1800-tal, så att kalla hotellet anrikt är ingen underdrift. Det var makarna Knut Agathon och Alice Wallenberg som låg bakom skapelsen, och nu vill man hylla denna Alice med en sprillans ny, modern men fortfarande klassisk cocktailbar – med oslagbar utsikt över Baggefjärden.

Drinkarna vi bjuds på är många och varierande. Med och utan alkohol, med sötma, syra, beska och massor av frukt och bär. Signaturdrinken är San Remo Rullan med whiskybas, och den skapades av Grand Hotels tidigare medarbetare Anders Häggbom, som även vann brons med just den drinken i San Remos drinkolympiad.

Alice Bar utsikt
Drink with a view.
Allice Bar blåbär
Färska bär, flitigt förekommande i flera av de fräscha drinkarna från baren.

Sveriges franska riviera med internationella cocktails

Nu öppnar Alice Bar i samma veva som löven ändrar färg och sakta men säkert trillar mot marken. Det borgar för massor av mys i de sköna fåtöljerna, med doften av öppen spis som letar sig upp från entréplan, sippvänliga drinkar från dåtid och nutid matchat med något större eller mindre tilltugg från barmenyn. I baren kommer man även på lördagar att kunna njuta av afternoon tea med nybakade scones, bakverk och hemkokt marmelad. Vill man stanna längre än ett barhäng finns 137 hotellrum att välja bland, varav några är helt nyrenoverade. Så saknar man möjligheten att resa i allmänhet, och franska rivieran i synnerhet, finns ett svenskt alternativ inte långt från Stockholm city!

Alice Bar bartenders
Bartenders in action i Alice Bar.
Alice Bar cocktail
Några av alla fräscha, bäriga cocktails.
Alice Bar flower drink
Men hur snygga drinkar?!
Alice Bar snacks
Ännu mer godsaker från barmenyn.
Alice Bar kaka
Nybakade, varma Madeleinekakor som rullas i socker- och kanelblandning. Till allas förtjusning.
Grand Hotel Saltsjöbaden
Hotellets vackra entré med utsikt över Baggefjärden.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.