La Girafe by Pontus Frithiof på Kungsholmen

Grattis Kungsholmenbor – och alla övriga Stockholmare! Nu har ert nya favorithak slagit upp dörrarna på Fleminggatan 39, La Girafe by Pontus Frithiof. Jag var där dagen innan den officiella öppningen och fick provsmaka rätter som inte ens personalen fått sätta tänderna i. Blivande succé gissar jag!

La Girafe premiär
Bubblor till pressen på pre-opening-lunchen.

Bistro, café och bar hela veckan

Att Pontus Frithiof skapar nytt matkoncept har vi blivit vana vid vid det här laget. Och han vet vad han håller på med, även i en tid som färgats av virus och tuffa motgångar i krogvärlden. Den här gången är det alltså Kungsholmen i centrala Stockholm som fått en sprillans ny bistro, bar och café.

La Girafe Kungsholmen

La Girafe är stället där man ska kunna dyka upp på morgonen och äta sin frukost, alternativt köpa med något nybakat hem, käka dagens lunch samt middag med variation, ta någon drink och snacks i baren eller hänga med vänner och kollegor på after work. La Girafe har öppet från klockan åtta på morgnarna till 23 på kvällen, midnatt på helgerna.

La Girafe bakverk
Alltd nybakat på La Girafe!

Något för alla smaker på La Girafe

Många känner igen lokalen rent lägesmässigt från åren då Restaurang Jonas låg där. Det var Bocuse d´Or-kocken Jonas Lundgren som huserade på samma plats mellan 2011 och 2014, men från den tiden finns bara den vackra blommiga kakelväggen kvar. La Girafe är en svensk bistro med tydlig inspiration från Frankrike och Paris. Lokalen är uppdelad i café-/bar-, bistro- och loungebar och man får genast en hemtrevlig vardagsrumskänsla.

La Girafe interiör
Blommor uppåt väggarna på La Girafe. I princip det enda som bevarats i lokalen.
La Girafe
La Girafe interiör, med hemtrevlig Frankrikekänsla.

Mat och dryck och välkomna vovvar

Menyerna bjuder på allt från lättare snacks, som potatischips med sikromscréme eller marinerade franska bondgrönsaker, förrätter med signaturrätten vietnamesiska nems – som var galet goda – och råbiffen ”Maroccan Butcher Style” bland annat, till varmrätter med ljummen laxcarpaccio (oerhört smaskig), havsabborre och månadens köttbit. Självklara desserter på en franskinspirerad bistro är crème brûlée, friterad brieost och den fräscha ananas ”flambée au rhum” som vi bjöds på, med kokosgrädde och toffeepudding. Och ja – du kan ta med dig hunden till giraffen!

La Girafe snacks
Drink, chips och sikromscréme. Det funkar!
La Girafe nems
Rekommenderar varmt dessa vietnamesiska nems med mynta och fisksås!
La Girafe dessert
Sött efter maten. Ananas flamberad i rom med toffeepudding och en klick kokosgrädde.
La Girafe varmrätt
Löjligt gott. Ljummen laxcarpaccio med en sallad på rostade champinjoner, haricots verts och ugnsbakad spetskål.

Kvarterskrog by Pontus Frithiof

Det nya restaurangkonceptet på Fleminggatan 39 bär Pontus Frithiofs namn, men han har gott sällskap av sin gamla vapendragare Thomas Dahlstedt också. De har följts åt sedan 2014 och har bland annat drivit Burger & Lobster ihop. Vid sin sida har teamet också restaurangchefen Oskar Lundberg, med mångåriga erfarenheter från TAK, Lilla Ego och Fotografiska med flera populära restauranger i Stockholm.

– Vi tyckte att Kungsholmen förtjänar en riktigt bra kvarterskrog och ambitionen är att La Girafe ska bli det naturliga valet för alla, inte bara de boende i kvarteren, som vill umgås och äta på ett ställe som har något för alla smaker. Till rimliga priser, säger Pontus Frithiof själv.

La Girafe öppnade den 17 september och jag kan varmt rekommendera ett besök eller flera där!

Pontus Frithiof La Girafe
Pontus Frithiof borgar för trivsel och kvalitet!
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.