Den 7 mars 2020 var det premiär för dryckeseventet Sparkling Stockholm, som ägde rum på Stockholm Waterfront. Eventet är ett helt nytt mässkoncept där man under en och samma dag har samlat utställare av mousserande drycker, som champagne, prosecco, cava och crémant – och tusentals besökare med bubblor i fokus.
Dryckesmässa med ädla bubblor
Tidigare har västkusten haft sitt eget event, Sparkling Göteborg, och det var kanske lite otippat en megasuccé. Alla biljetter såldes slut, och följde man eventet i sociala medier stängdes biljettsläppet för Stockholm långt innan startskottet gick. Arrangören av mässan är Svenska Dryckesmässor och vd Stanley Wong och hans team hinner med att arrangera nio årligen återkommande dryckesmässor i landet, med och utan bubblor.

Ökat intresse för mousserande vin i Sverige
Allt som rör mousserande vin – försäljning, kunskap och intresse – har ökat markant i Sverige på senare år och dryckesutbudet har breddats. Både uppåt och nedåt i prisklasserna, kanske framför allt det sistnämnda. Vi svenskar dricker inte längre champagne vid festliga tillfällen enbart, utan man utvidgar gärna användningsområdet liksom utbudet. Försäljningsökningen av cava, prosecco och crémant är markant och därför känns en bubbelmässa mer rätt än någonsin tidigare. Bortsett från hotet från Corona, som säkert fick några besökare att stanna hemma den här soliga lördagen i mars. En vecka senare hade mässan inte tillåtits, på grund av rådande bestämmelser om offentliga tillställningar. Som mässor.
Bildkavalkad från Sparkling Stockholm
Det fanns otroligt mycket nytt, gammalt, gott och spännande på årets Sparkling Stockholm! Svårt att hinna testa allt, men här är ett axplock från mässans utställare. Titta och låt er frestas! Det här lär inte vara sista gången som stockholmarna får njuta av en bubblande dryckesmässa.


















