Champagne och veteöl i Melodifestivalens final

Det har kommit till slutet. Slutet på en flera veckor lång musikturné, där städer mellan Luleå och Malmö haft delfinaler i Melodifestivalen. Och nu stundar det slutfinal, med tolv återstående artister. Vinsider har frågat några av dem hur de skulle fira en seger kontra icke-seger. Vad gäller dryck och mat, såklart.

Melodifestivalen final 2020
Samtliga artister i Melodifestivalens final 2020.

Veteöl och whisky för Paul Rey

En av mina egna favoriter i år är Paul Rey, med sitt bidrag Talking in My Sleep. För många kanske hyfsat okänd, men med en massa sångmeriter i bagaget. Bland annat släppte han 2017 singeln California Dreaming ihop med Arman Cekin och Snoop Dogg, och året därefter den egenproducerade EP:n Note to Self – som streamats galet många miljoner gånger på Spotify.

Jag ställde frågan till honom och några till (det är i princip omöjligt att hinna prata med alla artister på en artistpresskonferens, där alla journalister köar till sina favoriter): ”Vad firar du med i glaset om du vinner och vad tröstäter du om du mot förmodan inte vinner?”

– Jag skulle säga att jag börjar med veteöl och därefter tar jag en riktigt fin whisky! Ska jag trösta mig blir det med en kebabpizza och pommes. Fast det äter jag nog även om jag vinner!

Melodifestivalen final Paul Rey
Paul Rey gillar veteöl, whisky och kebabpizza.

Victor Crone har ballaste skorna

Han skrällde, om man ska använda kvällstidningsordval, i förra årets Eurovision då han tävlade för Estland. Men är svensk så det sjunger om det. Bildligt talat. Han var även med och sjöng duett i Melodifestivalen 2015 och gick då till Andra Chansen, men i år kom bidraget Troubled Waters direkt till finalen i Friends Arena.

Med vetskapen att han har spelat hockey i Waxholm och Österåker handlade snacket även lite om både det (jag är ju själv mamma till en J18-spelare) – och skor. Jag råkar älska skor och kunde inte låta bli att fota Victors underbara skapelser från Prada! Därefter pratade vi mat och dryck.

– Jag har ju försökt dra ner på alkoholen, men går jag och vinner så får det nog bli ett glas champagne ändå. Eller en öl. Till tröst kör jag pizza. En klassisk margherita.

Melodifestivalen final 2020 Victor Crone
Victor Crone sjunger om Troubled Waters och käkar pizza om det går dåligt.
Victor Crone Prada
Victor Crone med coolaste Prada på fötterna!

Mariette gillar Bollinger

Mariette är veteran i tävlingen. Hon sjöng sig direkt till final med Shout it Out och visar sig ha utmärkt smak vad gäller bubbel!

– Oj, om jag vinner känner jag lukten av alkohol, även om det inte måste vara det. Och då måste jag säga Bollinger. En favorit! Nu när det går mot vår och sommar skulle jag nog välja deras roséchampagne.

– Jag älskar mat och godis så vad skulle jag trösta mig med … Det får nog bli en stor påse lösgodis. Som ju är lika mycket glädje som tröst!

Melodifestivalen final 2020 Mariette
Mariette gillar champagne i allmänhet och Bollinger i synnerhet.

Anis Don Demina kör Redbull vodka och raggarballe

Sist upp på scenen i årets final är Anis Don Demina, som sjunger en låt som fastnar – Vem e som oss. Han har inte ens en sekunds betänketid när jag undrar vad han skulle fira en seger med.

– Redbull och vodka! Och går det inget bra alls i tävlingen äter jag en semla. Nej, jag skojade. Jag skulle käka kinabuffé på söndag. Eller så får det bli en raggarballe med svängdörrar och gurkmeja! Va, heter det inte gurkmeja? Jaja, gurkmajo då. Inte det där nyttiga, säger Anis Don Demina och skrattar.

Anis Don Demina Melodifestivalen 2020
Anis Don Demina tröstar eventuell ”förlust” med raggarballe och firar med vodka Redbull.

Lycka till alla artister och må bästa kvinna/man vinna!

The Mamas Melodifestivalen 2020
Älskar den här trion och deras poser! The Mamas rules!
Genrep Melodifestivalen 2020
För er som undrar hur det ser ut när artisterna repeterar med endast press i Friends Arena. Torsdagen före finalen.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.