Mackmyra Whisky och Dogfood

Dogfood har inte bara varm korv, kyckling, öl och cocktails på sin meny. Ibland står det en stjärnbartender i baren också. En kväll i slutet av februari var Emil Åreng från Cadierbaren, Grand Hôtel i Stockholm, på gästbesök och blandade grymma drinkar med Mackmyra Whisky.

Dogfood Mackmyra Whisky Emil Åreng
Guest shift by Emil Åreng och Mackmyra Whisky.

Svenskt och spontant häng i baren

Det är i nuläget inte så lätt att hitta, barhänget Dogfood, då fönsterrutorna på Luntmakargatan i Stockholm nästan döljs av byggställningar ute på gatan. Men alla verkar ändå leta sig fram till den lilla populära korvbaren, där temat är svensk mat och dryck blandat med en härlig stämning. Grunden är densamma som syskonrestaurangerna Flippin´ Burgers och Lådan (den sistnämnda ligger vägg i vägg med Dogfood) och man jobbar med utgångspunkt från handgjord korv från Korvhantverk Stockholm, svensk ekologisk kyckling, ekologiskt bröd från Magnus Johansson i Hammarby Sjöstad och massor av spännande toppings som görs på plats i köket.

Dogfood hot dog
En av alla omtyckta korvar på Dogfood-menyn.

Guest shift Emil Åreng och Mackmyra Whisky

Den här onsdagskvällen i februari har Dogfood professionellt besök i baren av Emil Åreng, till vardags på Cadierbaren. Han blandar drinkar med en bas av Mackmyra Whisky, som är en av de svenska alkoholsorterna på Dogfood´s hyllor, och jag hittade en liten favorit kallad Cold & Old Martini. Mack by Mackmyra, Sidekick Coldbrew Espresso Boom, lite sirap, ägg och en nypa salt var receptet på den. Yummie! Testade även Estrad, gjord på Mack by Mackmyra och rökt Campari bland annat. En dröm för negroniälskaren. Vi rekommenderar varmt ett besök på Dogfood! Även om man inte hittar Emil Åreng där varje dag så kommer det bjudas på grymma drinkar och tilltugg i mysig miljö!

Dogfood Cold & Old Martini Mackmyra
Cold & Old Martini med Mackmyra whisky och espresso från Sidekick Coldbrew.
Estrad Dogfood
Estrad innehåller rökt Campari och Mack by Mackmyra bland annat.

Dogfood Emil Åreng

Dogfood Emil Åreng

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.