Dogfood har inte bara varm korv, kyckling, öl och cocktails på sin meny. Ibland står det en stjärnbartender i baren också. En kväll i slutet av februari var Emil Åreng från Cadierbaren, Grand Hôtel i Stockholm, på gästbesök och blandade grymma drinkar med Mackmyra Whisky.

Svenskt och spontant häng i baren
Det är i nuläget inte så lätt att hitta, barhänget Dogfood, då fönsterrutorna på Luntmakargatan i Stockholm nästan döljs av byggställningar ute på gatan. Men alla verkar ändå leta sig fram till den lilla populära korvbaren, där temat är svensk mat och dryck blandat med en härlig stämning. Grunden är densamma som syskonrestaurangerna Flippin´ Burgers och Lådan (den sistnämnda ligger vägg i vägg med Dogfood) och man jobbar med utgångspunkt från handgjord korv från Korvhantverk Stockholm, svensk ekologisk kyckling, ekologiskt bröd från Magnus Johansson i Hammarby Sjöstad och massor av spännande toppings som görs på plats i köket.

Guest shift Emil Åreng och Mackmyra Whisky
Den här onsdagskvällen i februari har Dogfood professionellt besök i baren av Emil Åreng, till vardags på Cadierbaren. Han blandar drinkar med en bas av Mackmyra Whisky, som är en av de svenska alkoholsorterna på Dogfood´s hyllor, och jag hittade en liten favorit kallad Cold & Old Martini. Mack by Mackmyra, Sidekick Coldbrew Espresso Boom, lite sirap, ägg och en nypa salt var receptet på den. Yummie! Testade även Estrad, gjord på Mack by Mackmyra och rökt Campari bland annat. En dröm för negroniälskaren. Vi rekommenderar varmt ett besök på Dogfood! Även om man inte hittar Emil Åreng där varje dag så kommer det bjudas på grymma drinkar och tilltugg i mysig miljö!

