Ichnusa tar Sardinien till Södermalm

Vad som kan ha varit novembers första soliga dag bjöd Ichnusa Travels på en resa till Sardinien. På Kocksgatan på Södermalm i Stockholm. En ingenting-lokal har för några dagar pimpats till en liten minitaverna i italiensk stil och anda. Med fokus på öl.

Ichnusa Travels Sardinia
”Resebyrån” Ichnusa Travels delade ut biljetter till en stund med fri öl och massor av italiensk stämning.

Ichnusa – en unik italienare

Ichnusa är ölet från Cagliari på Sardinien, eller orten Assemini för att vara exakt, och med anor från 1912 värnar man om sitt ursprung. Italienarna har skapat ett öl som ger uttryck för invånarnas karaktärer, marken och klimatet och den italienska passionen har fyllt flaskor som ”smakar Sardinien”. Det är friskhet och fräschhet med mineraler, citrus, humle och örter i en skön mix.

Kan det bli mer italienskt? På Kocksgatan på Södermalm, Stockholm. Ichnusa och Piaggio.
Ichnusa Sardinia
Öl i stora lass!

Pizza, ost, oliver och öldrinkar

Lokalen har inte haft någon som helst koppling till vare sig Italien eller krogvärlden tidigare, men det känns som ett litet hörn av Sardinien där i pop-upen på Kocksgatan. Trångt, stimmigt, glatt och dofter av ost, sardellpizza och öl. Såklart. Bakom baren blandas det även goda drinkar med öl. Birra Roma med mörk rom, citron- och honungssirap och öl samt Birra Zesty med Ichnusa, apelsinlikör och grape-/citronjuice. Mmmmm!

Ichnusa Birra Zesty
En Birra Zesty per favore!
Ichnusa Sardinien
Med smak av Sardinien.
Ichnusa Sardinia pizza
Italiensk afton utan pizza? Otänkbart!

One way ticket till Sardinien

Det är få förunnat att hinna åka till Sardinien och dricka öl en kväll. Chansen ges torsdag till och med söndag så här i slutet av november. Efter det får man köpa sin Ichnusa på Systembolaget och skapa sig ett eget Italien på hemmaplan.

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.