Afternoon tea och champagne på Haga Schweizeri

Den 24 oktober var det premiär för varuhuset NKs nya kafé och restaurang – Haga Schweizeri. Det är den drygt 100 år gamla Ljusgården, vid huvudentrén, som fått en ny aktör som bjuder på nybakad frukost, lunch, afternoon tea, after work och bubblande champagne om så önskas.

Haga Schweizeri caketail afternoon tea

Caketails, princessbakelser och smörrebröd

Det är en utsökt och alldeles bedårande frukost som serveras på premiärdagen. Haga Tårtcompani & Bageri har redan etablerat sig på tre platser i Stockholm och nu har man även flyttat in i den centrala huvudstaden. Man har lyckats skapa bakverk som väcker ha-begär och man arbetar bara med naturliga råvaror och ekologiskt, så långt som det är möjligt. Tårtor i alla dess former är lite av företagets signum men på Haga Schweizeri kommer man kunna äta sig mätt på allt tänkbart sött och salt från morgon till kväll. Menyn varvar klassiska rätter med nyheter, där caketails lär bli en succé.  Caketails är efterrätter som kombineras med överraskande drycker och presenteras som en klockren början på en afterwork eller finalen på en god lunch.

Haga Scweizeri afternoon tea caketails
Ljuvliga små princessbakelser och annat smått och gott från bageriet.

Kafé med rättigheter

Anna Cardelius och Oscar Målevik, utbildad bagare och konditor, är grundarna och ägarna av Haga Schweizeri. Det har gått fem år sedan de startade Haga Tårtcompani & Bageri och de fortsätter att utvecklas.

– Det känns fantastiskt att få flytta in på NK med vårt nya koncept, vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det. Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, säger Anna Cardelius.

Vad kommer ordet Schweizeri ifrån då? Jo, det är benämningen på ett kafé som har  alkoholservering. Man kommer med andra ord kunna beställa ett glas bubbel till sin tårtbit, smörrebröd eller tarte flambée. Man får dock vänta till klockan elva på förmiddagen.

Oscar Målevik berättar att hantverket alltid varit deras stora grej och man vill bjuda på egentillverkade godsaker från frukost till after work. På den scen, mötesplats och arena som Ljusgården faktiskt är.

Haga Schweizeri Anna Cardelius Oscar Målevik
Anna Cardelius och Oscar Målevik är grundare och ägare av Haga Schweizeri.

Haga Schweizeri champagne Pol Roger

Haga Schweizeri
Man har till och med sitt eget porslin och handgjorda smörknivar på Haga Schweizeri.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.