Novi Beach Club by Pontus Frithiof

Från och med den 14 juni och många månader framöver kommer Visby att kunna bjuda öbor och turister på vällagad och utsökt mat med havsutsikt, signerad Pontus Frithiof. Novi Resort har låtit Pontus och hans team ta över deras vackert belägna beach club och jag kan redan nu lova att Novi Beach Club by Pontus Frithiof blir en succé!

Novi Beach Club by Pontus Frithiof
Novi Beach Club by Pontus Frithiof. Med en utsikt som heter duga!

Fransk riviera möter svenska smaker

Pontus Frithiof och hans team, som alltid i kunnigt sällskap av chefssommelieren och founding partner Mario E Moroni, har snickrat ihop en meny som lockar med rätter med touch av franska och italienska rivieran. Vad gäller råvarorna ligger dock fokus på det svenska, och i så stor utsträckning som möjligt – det gotländska. Vi som var där innan den officiella invigningen bjöds på tre ljuvliga rätter. Först en isad gazpacho på gotländsk gurka och kajplök, getostcréme samt krutonger gjorda av Gotlandslimpa.

Novi Beach Club gazpacho
Isad gazpacho på gotländsk gurka och kajplök. Mmm.

Hummer och grillad tonfisk på menyn

På strandklubbens meny ska det finnas signaturrätter med typiska gotländska råvaror, i den mån de går att få tag på. Pontus själv berättar att det gotländska lammet i princip är omöjligt att lägga beslag på, då det mesta går till fastlandet. Men så mycket som möjligt kommer att ha lokalt ursprung. Som stolt halvgotlänning måste jag ju tillägga att min farfar var sparrisodlare, i Väskinde norr om Visby.

Vi får en färggrann och löjligt god hummer carbonara som mellanrätt, med svart linguine, dragon, pecorino och äggula. Och vi dricker rosévin (och vatten) från AIX Provence till samtliga rätter. En utmärkt matchning.

Novi Beach Club hummer carbonara
A perfect match – hummer carbonara och rosévin.
Novi Beach Club Pontus Frithiof tonfisk
Beach Club sallad med grillad tonfisk.

Lev väl på Novi Resort

Pontus Frithiof har som ambition att låta maten och platsen gå hand i hand och vill bjuda sina gäster på en enhetlig upplevelse. De ska trivas och längta tillbaka. Precis samma filosofi har Novi Resort och dess hotellchef Shervin Razani, som visar oss runt på hotellet. Vi kollar på superboendet med en takterrass som talar för sig själv, såklart utrustad med bubbelpool, och några av resortens 71 bungalows, 54 lägenheter, gym och restauranger. Några av oss stannar kvar över natten och jag bor i en bungalow som överblickar hela området. Självklart med utsikt över havet och de magiska solnedgångarna.

Bungalow med utsikt på Novi Resort.
Novi Beach Club Shervin Razani Pontus Frithiof
Högst upp på Novi Resort, vid det största boendet, har hotellchefen Shervin Razani och Pontus Frithiof koll på hela området.
Om man inte som jag helst badar i havet finns en inbjudande pool på hotellområdet. För sköna häng och dopp.
Novi Beach Club sabrering champagne
Inget kalas utan kras! Mario E Moroni bjöd på champagnesabrering vid vår ankomst.
Novi Beach Club Mario E Moroni
Mario E Moroni garanterar oss att inget glassplitter landar i glaset efter sabreringen.
Novi Beach Club champagne Taittinger
Champagne, i det här fallet Taittinger, innan maten. Det är sen gammalt.
Novi Beach Club rosévin AIX
AIX rosévin gjorde oss sällskap under den goda lunchen.
Novi Beach Club Marie Arpnäs
Middag inne på Novi Resort. Nästan lika utsökt som lunchen.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.