Rosévin på Winery Rooftop Terrace

Maj månad är startskottet för många poppade eller skruvade rosévinskorkar. På Winery Rooftop Terrace har man lanserat sitt eget rosévin bland sommarminglande takbarsbesökare. Som dessutom bjöds på utsökta snittar och svalkande gazpacho.

Winery Hotel Rooftop Terrace rosévin Black Bottle
Black Bottle Rosé från hotellets eget vineri.

Black Bottle Rosé

I den mörka flaskan döljer sig ett fräsch rosévin, som har framställts på The Winery Hotels eget vineri. Black Bottle Rosé finns bara i begränsad upplaga och konsumeras endast på hotellet – så jag råder er att skynda dit för att hinna smaka så länge lagret räcker! Innehållet i flaskan är djuprosa, friskt och med mycket bärsmak. Basen är Sangiovese, med liten tillsats av Cabernet Sauvignon.

Winery Hotel Rooftop Terrace Terreno Rosato
Ännu en release på Winery Rooftop Terrace – Terreno Rosato.

Terreno Rosato från Toscana

Ännu ett vin som lanserades på Winery Rooftop Terrace var det vackert rosafärgade Terreno Rosato. Som inte framställs på hotellet i Solna, utan på vingården Terreno i italienska Toscana. Här blandas Sangiovese med Merlot och smaken är torr med fin syra. Lite citrus, körsbär och örter i doften. Ekologiskt förstås och passar fint till både mat och mingel. Finns på Systembolagets beställningssortiment (nr 77307).

Winery Hotel Rooftop Terrace rose wine
Rosévin med utsikt!

Poolbad, dj, vin och snittar

Lanseringen av de rosafärgade vinerna kunde inte ha fått en vackrare fredag. Varmare kanske, men det är ju ingen slump att hotellets takbar ofta rankas bland de bästa i världen! När solen skiner och kvällarna är ljumma är läget för ett glas vin, en drink, en räkfylld croissant eller ett dopp i poolen det bästa tänkbara. Och det säger jag inte bara för att jag har gångavstånd dit.

Winery Hotel Rooftop Terrace pool rose wine
Lyckostarna som bor på hotellet badar i poolen, med utsikt över Brunnsviken.
The Winery Hotel Sarah Djerf PR Personality of the Year
Sarah Djerf, till höger, är marknadschef på The Winery Hotel och inte bara det – hon har även prisats som PR Personality of the Year! Jag fattar varför.
Winery Hotel Rooftop Terrace croissant
Populära tilltugg till vinet, från hotellets egen restaurang.
Winery Hotel Rooftop Terrace gazpacho
Svalkande gazpacho. Alltid rätt.
Winery Hotel Rooftop Terrace rose wine Marie Arpnäs
Nä men här kan man ju hänga ett tag. Och dricka nysläppt rosévin. Med utsikt över hela Solna.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.