Sparkling Ruinart Breakfast på Grand Hôtel

Känner du också att den där skinkmackan, juicen och kaffet på språng är en ganska ocharmig start på dagen? Då kan jag tipsa om en rejält uppdaterad frukostvariant – Sparkling Breakfast på Grand Hôtel i Stockholm. Här kan du få ett glas Ruinart champagne redan från klockan åtta på morgonen, till skillnad från många andra hotell och restaurangserveringar där du får vänta till lunchtid . Kan du tänka dig en godare och lyxigare start på dagen ..?

Grand Hotel Ruinart Sparkling Breakfast

Ruinart är Grand Hôtels huschampagne

Det är tisdag morgon i april och jag har tillsammans med ett gäng andra journalister och influencers fått äran att inviga Grand Hôtels nya morgonsatsning – Sparkling Breakfast, som har officiell premiär den 17 april 2019. Vi skålade in premiären som sig bör, med den champagne som bjuds till den bubbliga frukosten, Ruinart “R” Brut. Samma champagne som numera kan titulera sig huschampagne på anrika Grand Hôtel.

Grand Hotel Ruinart Sparkling Breakfast R Brut champagne
Ruinart “R” Brut är ny huschampagne på Grand Hôtel i Stockholm.

Världens äldsta champagnehus Ruinart

Ruinart och Grand Hôtel inledde sitt samarbete redan vid årsskiftet och båda parter har en imponerande historia att berätta. Ruinart är till exempel världens äldsta champagnehus och grundades 1729 av Nicolas Ruinart i franska Reims. Den dryck vi får i glasen, som på ett utsökt sätt harmoniserar med den traditionella Ägg Benedict-rätten, är fräsch och fruktig och man kan ana smaken av hasselnötter, mandel och päron. Pinot Noir och Chardonnay är de dominerande druvorna i flaskan.

Grand Hotel Ruinart Sparkling Breakfast Egg Benedict
Ju fler kockar – desto godare frukost!
Grand Hotel Ruinart Sparkling Breakfast Ägg Benedict frukost
Hollandaisesåsen är sista touchen på det pocherade ägget och voilà – Ägg Benedict!

Champagnefrukost i Cadierbaren eller på rummet

Vårens nyhet på hotellets frukostmeny, den bubblande lyxfrullen, kommer att serveras i Cadierbaren mellan 08.00 och 11.00. Långt före många andra, som inte serverar alkohol förrän klockan elva. Vill man hellre njuta av sin Sparkling Breakfast på hotellrummet går den även att beställa via room service. Priset för morgonkalaset då? Från 395 kronor och den perfekta starten för den du håller kär, eller när du vill skämma bort dig själv på morgonen!

Grand Hotel Ruinart Sparkling Breakfast Champagne Blanc de Blancs
En annan godsak på flaska, Ruinart Blanc de Blancs.
Grand Hotel Ruinart Sparkling Breakfast champagne
En Sparkling Breakfast indeed på Grand Hôtel!
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.