Mackmyra Brukswhisky och Organic Gin vinner guld

Mackmyra Svensk Whisky fyller 20 år i år. Och det gör man med den äran! Dels har Mackmyra Brukswhisky nyligen belönats med ett guld i World Whiskies Awards och dels har Master Blender Angela D´Orazio blivit invald i Whisky Magazine Hall of Fame. Inte nog med det – företagets Organic Gin fick också en guldmedalj i World Gin Awards, kategorin Contemporary Style Gin. Det går bra nu.

Angela D´Orazio Mackmyra Whisky Master Blender Hall of Fame
Angela D´Orazio, Master Blender på Mackmyra, är nu invald i Whisky Magazine Hall of Fame! Här vid lanseringen av Vinterdröm på Fjäderholmarna.

Whisky Magazine Hall of Fame

Det räknas som en av whiskybranschens allra mest prestigefyllda hyllningar, att få bli invald som whiskylegend i Whisky Magazine Hall of Fame, och man vill hedra betydelsefulla personer som man anser har gjort bestående avtryck i whiskyindustrin. Vilket Angela D´Orazio har gjort sedan 2004.

Mackmyra Brukswhisky

Populära Mackmyra Brukswhisky, som skapades 2010, prisades i veckan med titeln Category Winner i World Whiskies Award i London. Angela själv säger så här om sin guldwhisky:

“Tilltalande friska citrusfrukter, lätta piggelin-päron-toner och gröna äpplen. En delikat liten kryddighet tillkommer i härlig samklang med vaniljkola, anis, ingefära och mandlar, söta som marsipan. En liten strömma rök och aromer av rostade ekfat ligger inbäddade i en bukett av kryddor och peppar i whiskyn; där men ändå inte. Frisk, len och lätt att tycka om.”

Mackmyra World Whiskies Award Brukswhisky

Mackmyra Svensk Rök/Amerikansk Ek

Ännu ett guld gick till Mackmyra, Angela D´Orazio och Svensk Rök/Amerikansk Ek på World Whiskies Awards. Den här godingen har en rökig karaktär som har inspirerats av det svenska köket och traditionen att smaksätta maten med enrisrök. Whiskyn har lagrats på nya fat av amerikansk ek och bjuder i slutändan på smaker som vanilj, örter och ek varvat med toner av enris, rök och tjära. Ett äkta svenskt hantverk som uppskattas world wide!

Mackmyra Svensk Rök Amerikansk Ek Gold Winner Whiskies Awards

Lab Distillery Organic Gin

Det är bara två år sedan som destilleriet i Mackmyra Bruk öppnade upp för produktion av gin, under namnet Lab+Distillery. Tanken var att skapa nya innovativa spritkategorier i samarbete med skickliga hantverkare. Nu har deras Organic Gin, vars flaskor har designats av Acne, prisats med en guldmedalj på World Gin Awards, så vad kan man säga annat än GO SWEDEN – GO MACKMYRA!

Lab Distillery Organic Gin Mackmyra Gold Winner Acne

Mackmyra Whisky Gin Winners Awards

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.