Karl Fredrik lanserar Prosecco DOC Organic

Kopplingen är ganska given. Karl Fredrik på Österlen älskar blommor, växter, form och det goda livet. Så steget från den skånska trädgården till de italienska, lustfyllda bubblorna är inte långt. Resultatet är den i slutet av mars nylanserade Karl Fredrik Prosecco DOC Organic. Jag fick provsmaka drycken på vackra Strandvägen i Stockholm.

Karl Fredrik prosecco
Karl Fredrik med sin egen prosecco – ett par dagar innan den lanserades på Systembolaget!

Tulpaner och prosecco

Vi möts i ett rum i centrala Stockholm, men känslan och doften påminner mer om en blomstrande trädgård på Österlen. Och det är just där vi till vardags – och fest – hittar Karl Fredrik Gustafsson, som nu kör sin andra säsong av populära “Karl Fredrik på Österlen” på TV4. Men de här dagarna är han i huvudstaden för att promota sin sprillans nya Prosecco DOC Organic. Omgiven av egenodlade tulpaner.

Karl Fredrik Prosecco

Skåne och Italien möts i en flaska prosecco

Karl Fredrik och hans sambo Petter bor och jobbar på gården Eklaholm, som har anor från 1600-talet. Han har vuxit upp i Örebro och har efter jobb på krogen bland annat utbildat sig till florist och trädgårdsmästare. Under vistelsen i Skåne, där han pluggade till landskapsarkitekt, mötte han Petter. Och det gemensamma boendet, med byggnader som tidigare varit ladugård och stall, blev till blomsterbutik, plantskola, inredningsbutik – och arena för den populära teveserien på 4:an.

– Man kan väl säga att jag har mycket att tacka den serien för, som nu är aktuell med sin andra säsong, säger Karl Fredrik. Henkell Freixenet här i Sverige hörde av sig till mig i höstas. De tyckte att mitt levnadsglada livsnjutar-jag skulle passa ihop med en bubblande dryck. Och det tyckte jag också!

– Viktigt för mig är att det skapades något ekologiskt. Med lyxiga bubblor och inte för sött. Att det blev italienskt är ingen slump, för jag har rest mycket i Frankrike och Italien och vi håller även på att leta hus i Italien, Petter och jag.

Karl Fredrik Prosecco

Älskade bubblor året om

Bubblorna är viktiga för Karl Fredrik. Han visar ett glas som hälldes upp vid nio på morgonen och som fortfarande bubblade strax innan lunch. Glädjen är stor hos Karl Fredrik, som fått hålla sin färdiga flaska i handen för första gången just den här dagen.

– Jag är så nöjd! Framför allt med smaken, som är fruktig och blommig men inte söt, och etiketten samt formen på flaskan är också precis som jag önskat!

Karl Fredrik prosecco
Kronan är Karl Fredriks logotyp sedan 18-årsåldern.

Prosecco med hopp om mera

Det har varit många provningar fram och tillbaka. Den första gjordes på Bank Hotel i Stockholm i somras, sedan har det blandats och justerats fram till den slutliga provningen hemma på Eklaholm – och från och med den 25 mars finns det färdiga resultatet, Karl Fredrik Prosecco DOC Organic Brut, att beställa på Systembolaget för 109 kronor. Kan tillägga att jag själv, som inte heller gillar söta drycker, tycker proseccon är utsökt och lär bli ett populärt inslag på alla kommande vår- och sommarmiddagar/-mingel (på avstånd). Eller året om, som Karl Fredrik själv säger.

När Karl Fredrik fortsätta hälsa välkommen till sin värld av blommor, växter, inredning, färg, form och saker med själ och hjärta kan han nu lägga till bubblor. Och det kommer inte stanna vid det får vi veta …

Karl Fredrik prosecco

Karl Fredrik tulpaner

Karl Fredrik DOC prosecco

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.