Vinets Dag kryddas med KISS och Negroni Warmer

Fredagen den 22 januari är det Vinets Dag. Det ska givetvis firas, men varför inte komplettera med några härliga vinterdrinkar också? Med mörk rom signerad KISS och med gin i basen på en Negroni Warmer.

KISS rom och Campari

Vi börjar med en drink baserad på KISS Black Diamond Premium Dark Rum, som lanserades av Brands For Fans förra året. Drycken har samma namn som en klassisk låt från bandets debutalbum från 1974 och den mörka romen har lagrats på ekfat upp till 15 år.

Firehouse Frenzy

 • 60 ml Kiss Black Diamond Premium Dark Rum
 • 20 ml Campari
 • 25 ml syrlig hallonsockerlag
 • 60 ml Three Cents Cherry Soda
 • Vaniljmarängskum
 • Svart/glitter pulverlogo

Så här gör du hallonsockerlagen:

 • 15 hallon
 • 1,5 dl vitt strösocker
 • 1 dl vatten

Lägg alla ingredienser i en kastrull och mosa hallonen försiktigt ett par gånger med en sked i vätskan. Blanda och värm sedan under omrörning – utan att koka – till dess att sockret har lösts helt. Låt dra i 10 minuter och sila av hallonen genom ett kaffefilter eller motsvarande.

Tillsätt 2 tsk citronsyra och värm igen tills syran löst upp sig.

Så här gör du drinken:

Häll samtliga ingredienser utom skummet i ett highballglas och rör om försiktigt. Lägg varsamt ned en långsmal isbit. Toppa med skummet och garnera med kisslogon. Om du lyckas få till den. Annars kan du garnera efter eget tycke.

Kiss Black Diamond Firehouse Frenzy
Mörk rom och hårdrock passar bra i januari. Och alla andra månader.

Värmande Negroni med smak av Hernö

Negroni är en omtyckt klassiker som graderas som en av världens trendigaste drinkar. Den består av gin, vermouth och röd bitter som blandas i lika delar över is, vilket uppskattades redan 1919 då Greve Camillo Negroni för första gången fick smaka på drinkblandningen. Resten är som man säger historia. Vill man göra en variant av klassikern kan man blanda en Negroni Warmer, som är som namnet säger en värmande vinterdrink. Dessutom gör den sig bra på bild!

Negroni Warmer

 • 2 cl Hernö Old Tom Gin
 • 2 cl Antica Formula Vermouth
 • 2 cl Carpano Botanic Bitter
 • 2 cl vatten
 • 2 cl strösocker

Så här gör du:

Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm upp dem ordentligt. Häll upp blandningen i ett varmt glas av valfri sort och toppa med lättvispad grädde. Garnera med rivet apelsinskal eller riven muskot. 

Negroni Warmer
Negroni Warmer. Snygg, värmande och löjligt god!
Negroni Warmer Hernö Gin
Hernö Gin har en viktig roll i Negroni Warmer.
1 kommentar
 1. Tack för tipset både vackert och munvattnande! Jag som var helt inställd på att det var vin som gällde denna vinets dag. Men det ena kanske inte behöver utesluta det andra? Skål!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.