Bulmers cider med smak av blodapelsin

Tänker man på dryck med brittisk avsändare är troligen öl det som ligger närmast till hands. Men de kan även göra riktigt god cider, britterna. Bulmers nya cider, Zesty Blood Orange, lanserades nyligen och jag fick provsmaka den läskande blodapelsindrycken i skidbacken. På hotell Downtown Camper i centrala Stockholm.

Bulmers cider Zesty Blood Orange

After ski och levande musik

Eller nja, i skidbacken var väl att ta i. Men i rådande sportlovstider var hela miljön uppbyggd som en after ski med extra allt! Det spelar ingen roll att man tog tunnelbanan till eventet. Skidor och pjäxor fanns redan på plats för att skapa en känsla av fjälliv och härligt sportmingel. Coverbandet All In Band underhöll från scenen – till allas förtjusning (Sveriges bästa i sin genre, enligt flera källor). Utsökta minihamburgare slog följe med den bubbliga drycken och det var nästan så att man kände sig lite vindpinad i ansiktet.

Bulmers cider Downtown Camper

Bulmers cider after ski All In Band

Anrik cider med smak av sött och surt

Bulmers är inga nybörjare vad gäller cider. Företaget etablerades redan 1887 och det var bröderna Fred och Percy Bulmer, från Hereford i Storbritannien, som följde sin mammas råd och började tillverka äppelcider av högklassig frukt. Som de sägs ha cyklat och letat efter, back in the days. Bulmers är idag världens äldsta och största ciderproducent och har trädgårdar, eller snarare skogar, med tre miljoner planterade äppelträd.

I sortimentet finns sedan tidigare originalcider, cider med smak av röda bär och lime samt päron. Och nu även Bulmers Zesty Blood Orange, med härlig doft och smak av blodapelsin. Kommer bli en storsäljare gissar jag, även utanför skidstugor och vinterdestinationer! En framtida sommarklassiker rentutav. Det gör ju inget att alkoholhalten endast är fyra procent, vilket bidrar till den fräscha känslan.

Bulmers Zesty Blood Orange finns på Systembolaget, via beställningssortimentet. (Artikelnummer 83429)

Bulmers cider blodapelsin
Nej, det är inte Aperol i glasen – det är Bulmers Zesty Blood Orange cider!
Bulmers Zesty Blood Orange glass
Vi bjöds även på hemgjord glass, med smak av blodapelsin och med Bulmers som delingrediens. Mums!
After ski med smak av blodapelsin. På Downtown Camper i Stockholm.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.