Bocuse d´Or Lyon 2019, champagne och Hard Rock Café

Det är andra gången jag befinner mig i Lyon och båda gångerna har syftet med resan varit kock-VM, Bocuse d´Or. Har ju påtalat det förut, men jag blir än en gång påmind om hur galet stort det här världsmästerskapet är! Sverige tävlar först dag två, så den här dagen har ägnats åt den enorma mässhallen och Sirha, som mässan heter, och några öronbedövande stunder på tävlingsarenan. Lyons gastronomiska goda rykte till trots har resans första middag intagits på Hard Rock Café Lyon. Utsökt, i all sin enkelhet.

Hard Rock Café Lyon Bocuse d´Or

Hard Rock Café Lyon vin Syrah
Såklart har man ett eget rödvin på Hard Rock Café Lyon!

Pommery och Pellegrino sponsrar kock-VM

Sirha är en imponerande mässa. Det är inga problem att gå vilse i hallarna och utställarna är närmare tre tusen till antalet. Besökarna, som snittar cirka trettio tusen, kommer från hela världen för att mingla bland mat, dryck, bröd, bakverk, maskiner och inte minst människor. Själva tävlingen, Bocuse d´Or, är bara en del av detta gigantiska event och man har delat upp den på två dagar.

Sverige och Sebastian Gibrand tävlar dag två

Första dagen 2019 tävlar Marocko, Ungern, USA (som vann guld 2017), Argentina, Norge, Chile, Island, Brasilien, Kanada, Italien, England och Danmark. Sverige tävlar som land nummer tio dag två, med motståndare som Finland, Frankrike (gissa om arenan kommer explodera när hemmanationen tävlar!), Singapore, Kina, Belgien, Thailand, Tunisien, Japan, Schweiz, Australien och Sydkorea. Klockan 18.00 den 30 januari vet vi vem som vunnit kock-VM 2019 samt 20 000 euro. Fortsättning följer …

Bocuse d´Or 2019 dag ett uppläggning fat

Bocuse d´Or 2019 chartreuse Chile
Varje rätt visas upp för oss journalister på plats. Här är Chiles tolkning av den franska chartreusen.
Bocuse d´Or sponsor Pommery Champagne
Champagne Pommery är en av tävlingens partners och sponsorer.
Bocuse d´Or 2019 Champagne Pommery
I jobbet ingår också att provsmaka det som sponsorerna bjuder på. Jobbigt.
Bocuse d´Or 2019 Champagne Pommery glas
De fantastiska små champagneglasen från Pommery ska ha tagits fram speciellt för Bocuse d´Or.
Bocuse d´Or 2019 bar Pellegrino
Alkoholfritt i Pellegrinos snygga bar.
Bocuse d´Or 2019 Lyon lägenhet Beaujolais Nouveau vin
När man hyr en lägenhet i Frankrike och värdinnan välkomnar en med Beaujolais Nouveau. Då blir man extra glad.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.