Det är andra gången jag befinner mig i Lyon och båda gångerna har syftet med resan varit kock-VM, Bocuse d´Or. Har ju påtalat det förut, men jag blir än en gång påmind om hur galet stort det här världsmästerskapet är! Sverige tävlar först dag två, så den här dagen har ägnats åt den enorma mässhallen och Sirha, som mässan heter, och några öronbedövande stunder på tävlingsarenan. Lyons gastronomiska goda rykte till trots har resans första middag intagits på Hard Rock Café Lyon. Utsökt, i all sin enkelhet.

Pommery och Pellegrino sponsrar kock-VM
Sirha är en imponerande mässa. Det är inga problem att gå vilse i hallarna och utställarna är närmare tre tusen till antalet. Besökarna, som snittar cirka trettio tusen, kommer från hela världen för att mingla bland mat, dryck, bröd, bakverk, maskiner och inte minst människor. Själva tävlingen, Bocuse d´Or, är bara en del av detta gigantiska event och man har delat upp den på två dagar.
Sverige och Sebastian Gibrand tävlar dag två
Första dagen 2019 tävlar Marocko, Ungern, USA (som vann guld 2017), Argentina, Norge, Chile, Island, Brasilien, Kanada, Italien, England och Danmark. Sverige tävlar som land nummer tio dag två, med motståndare som Finland, Frankrike (gissa om arenan kommer explodera när hemmanationen tävlar!), Singapore, Kina, Belgien, Thailand, Tunisien, Japan, Schweiz, Australien och Sydkorea. Klockan 18.00 den 30 januari vet vi vem som vunnit kock-VM 2019 samt 20 000 euro. Fortsättning följer …





