Aussie Hot Sangria

När julen dansats ut och glöggen sedan länge är urdrucken är det hög tid att hitta andra dryckesalternativ. Som kan hålla en varm i vintermörkret. Aussie Hot Sangria är drycken som både värmer och smakar utsökt!

Aussie Hot Sangria Shiraz

Hot Sangria kryddad med nejlikor och äpple

Den spanska sangrian är drycken man främst tänker på som iskall törstsläckare på utlandsresan. Men sangria avnjutes minst lika gärna varm, upptäckte vi som blev bjudna på två olika varianter dagarna kring jul. Då bjöds det på pepparkakor och saffransbröd som tilltugg, men en god ostbit eller lite salta munsbitar passar också till den varma drycken. Eller varför inte – som sällskap på skidutflykten eller i fjällstugan, framför den öppna spisen.

Aussie Hot Sangria Shiraz

Recept på Aussie Hot Sangria med apelsin

Tycker du om smaken av apelsin och kryddnejlika kommer den här varianten att passa dig som handen i handsken.

 • 2 dl vatten
 • 1 dl socker
 • 1 dl apelsinjuice
 • 1 tetra Aussie Kangarouge Shiraz
 • 2 kryddnejlikor
 • 2 kanelstänger
 • 1 apelsin
 • 1 citron

Gör sockerlag genom att värma socker och vatten i en kastrull. Rör om tills sockret löst sig. Skiva apelsin och citron och lägg ner frukterna i en tillbringare. Tillsätt den varma sockerlagen, apelsinjuice, kryddnejlikor och kanel. Låt det stå och dra en stund. (Du kan förbereda detta och låta det stå i några timmar ifall det behövs.) Värm det röda vinet och häll över innan servering.

Aussie Hot Sangria Kangarouge Shiraz

Recept på Aussie Hot Sangria med granatäpple

 • 2 dl vatten
 • 1 dl socker
 • 5 dl granatäpplejuice
 • 1 tetra Aussie Kangarouge Shiraz
 • 4 stjärnanis
 • 1 kanelstång
 • 1 granatäpple
 • 2 apelsiner
 • 4 små röda äpplen

Gör sockerlag genom att värma socker och vatten i en kastrull. Rör om tills sockret löst sig. Skiva apelsin och äpple och kärna ur granatäpplet. Lägg frukterna i en tillbringare och tillsätt sedan den varma sockerlagen, granatäpplejuice, stjärnanis och kanel. Hetta upp det röda vinet och häll över innan servering.

Drick, njut och håll dig varm i vinterkylan med Aussie Hot Sangria!

 

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.