O.P. Anderson och galet god mat på Punk Royale

Tillhör du den lyckliga skaran som fått besöka populära och omtalade restaurangen slash showplatsen Punk Royale så håller du garanterat med mig när jag sammanfattar upplevelsen som magisk! De har precis serverat årets sista julbord och jag var där när O.P. Anderson stod för värdskapet. Julen när den är som godast – och definitivt galnast.

OP Anderson Punk Royale drink

Punk Royale bjuder på total överkörning

Tittade ni på årets säsong av Kockarnas Kamp på TV4 så fick ni bekanta er med en av Punk Royales ägare, Jocke Almqvist (Kalle Nilsson heter kollegan). Hans stil och matlagning var crazy rock´n´roll i jämförelse med programmets medtävlande kockar, och han bjöd bland annat på ”klassikerna” kaviar på handflata med snaps. En av alla gudomliga rätter som vi få utvalda på plats fick uppleva, denna oförglömliga fredagslunch innan jul.

OP Anderson Punk Royale caviar handflata

Punk Royale OP Anderson Julaquavit
Klart att man serverar julaquaviten med fyrverkerier!

Punk Royale öppnar i Paris

Den gör inte mycket väsen av sig, restaurangen på Södermalm i Stockholm. En oansenlig skylt i ena hörnet av ett fönster. Men så fort man kliver över tröskeln öppnar sig en bit av mathimmelriket! Och när man är inbjuden som ett slutet sällskap, med många mediavänner som en delgemensam nämnare, har vi förmånen att faktiskt få fotografera och dokumentera hela lunchpartyt. I vanliga fall råder mobil- och kameraförbud på plats. Allt för att inte ta fokus från maten, drycken och upplevelsen. Och nu ska alltså även fransmännen få njuta av Punk Royal. Jocke nämner inga datum men lovar att både Stockholms- och Köpenhamnskrogen får vara kvar. Och hela restaurangtrion kommer att behålla sin grundidé, att vara dekadent, lite crazy och spela konstig musik.

Punk Royale Södermalm Stockholm

Punk Royale OP Anderson slickepapper
Aptitretare på slickepapper. Inga konstigheter på Punk Royale.

Avsmakningsmeny och jul à la Punk Royale

På Punk Royale äter man avsmakningsmeny, med eller utan dryck, och bjuds på tjugo smårätter som ändras regelbundet. Vi fick en mix av ställets klassiker varvat med juldelikatesser som lutfisk, Janssons frestelse och köttbullar. Allt i egen tappning. Såklart. Och O.P. Anderson i form av drinkar, snaps och varm julblandning. Eftersom vi nu fått äran att fotografera vårt lunchparty bjuder jag på en kavalkad av godsaker från Folkungagatan i Stockholm. Och JA – jag kan verkligen rekommendera och nästan beordra alla som gillar intima, personliga krogmiljöer, ball personal, härlig stämning, annorlunda servering och grymt god mat att besöka Punk Royale!

Punk Royale anklever pepparkaka
En Punk Royale-klassiker – anklever och pepparkaka. Måste upplevas!
Punk Royale plasthandske ägg sjöborre
Ägghalva med sjöborre och tryffel, serverad med plasthandske. Inga konstigheter.
Punk Royale OP Anderson Janssons frestelse
En burk Janssons frestelse och OP Anderson. Utsökt kombo.
Punk Royale OP Anderson prinskorv köttbullar ketchup
Prinskorv och köttbullar. Med ketchupen serverad direkt på bordet. Frågor på det ..?
Punk Royale OP Anderson lutfisk
”Lutfisk” av slätvar med ärtor, silverlök och Sauce Mornay.
Punk Royale OP Anderson matjessill
Skål! OP och matjessill med crème fraiche, brynt smör och äpple.
Punk Royale OP Petronella minicornetto
Sött och gott. Varm bål med O.P. Petronella och minicornetto med salt knäck och chokladmousse.
Calle Magnusson Jocke Almqvist OP Anderson Punk Royale
Jocke Almqvist från Punk Royale (th) och Calle Magnusson från O.P. Anderson.
OP Anderson Punk Royale blondes drink
Blondes have more fun! Malin Nordblom, Gourmet, Åsa Larsson, folk o folk och moi.

Punk Royale bästa maten

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.