Gone drinking på Mälarpaviljongen

Nu är Sverige i sitt esse vädermässigt! Och man skulle kunna säga till sig själv ”sluta blogga ut och grogga”. Men då byter jag nog hellre groggen mot ett glas vitt eller rosa i goda vänners lag!

Jag kommer ägna mer tid åt texten när solen går i moln, men jag kan i alla fall tipsa om en av alla grymma uteserveringar i huvudstaden – Mälarpaviljongen, vid vackra Norr Mälarstrand. En populär oas från nu och fram till löven börjar ändra färg. Här samlas unga som gamla för att fika, äta eller bara beställa något gott i baren. Conde Nest Traveller utsåg häromåret Mälarpaviljongen till en av världens bästa restauranger i kategorin ”Best Neighborhood Restaurants in the World”. Inte fy skam!

Mälarpaviljongen blommor StockholmBlommor och vin

Mälarpaviljongen har öppet alla dagar i veckan, från cirka lunchtid och framåt småtimmarna. Det kryllar av vackra blommor på paviljongen – som man dessutom kan köpa med sig hem – och är man ute i god tid kan man, som vi, vara ett stort sällskap som lätt får plats för mat, dryck och skratt. Självklart beställde vi barens eget rosévin, Mälarpaviljongen Rosé, där en del av varje såld flaska går till Regnbågsfonden. Ett Fairtrade-vin som känns lagom stramt och med fin syra. Mycket röda bär och perfekt som mingeldryck.

Mälarpaviljongen rosévinDet kommer garanterat bli många stunder på diverse uteserveringar runt om i landet. Och det är inte omöjligt att dessa ackompanjeras av god mat och dryck …

Mälarpaviljongen vänner vin mat

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.