Glöet White Sparkling räcker längre än julen

Många har hunnit upptäcka Glöet Sparkling Glögg, som är ett bubblande, fräscht alternativ till den traditionella glöggen. Populär och prisad till tusen, vilket rätt givet gett upphov till en uppföljare – Glöet White Sparkling Glögg. Och ja, jag skriver om glögg trots att nyåret precis inletts, för den här drycken passar utmärkt alla tider på året. Framför allt den vita varianten.

Glöet Sparkling Glögg

Bubbel och plock hemma hos Dominika

Det är i slutet av november som vi samlas ett gäng vänner och skribenter hemma hos Dominika Peczynski på Östermalm i Stockholm. Hela våningen andas jul, skinka, godsaker, högtid och fest men det hade lika gärna kunnat vara snittar och annat småplock av årtidsobundet slag, då Glöet inte måste serveras som en renodlad juldryck. Många kallar Glöet White för “vit sangria” och med några isbitar och ett par solglasögon känns julanknytningen fjärran.

Glöet White Sparkling Glögg

Bubblor och mindre sötma

Vi träffar Anette Raunio, som är en av grundarna av den mousserande glöggen. Hon tycker själv att glöggen blir lite för söt och “för mycket” och ville skapa en dryck med inte så mycket alkohol och mindre socker – kryddad med festliga bubblor.

– Mångar har ju börjat blanda sin egen sparkling glögg med hjälp av en mousserande tillsats, som prosecco. Men egen glubbel, eller vad man nu ska kalla den, blir ofta för söt och det var det vi ville undvika. Dock med bibehållen festkänsla.

Glöet White är ett aromatiskt och friskt mousserande vin som smakar apelsin, yuzu och citron.

– Tittar man på sangrian så är även den oftast för söt, medan vanligt mousserande vin i vårt tyckte innehåller för mycket alkohol. Glöet White är ett lättare mousserande alternativ som kan serveras med is och förslagsvis garneras med mynta. Under julen eller när som helst på året!

Glöet Sparkling White Anette Raunio
Kvällens värdinna, Dominika Peczynski, och en av Glöets grundare Anette Raunio.
Glöet Sparkling White
Några av oss som fick vimla med mousserande glögg hemma hos Dominika Peczynski. Fr v Åsa Larsson, folkofolk, moi, Fabfoodieswede och Foodieguidesthlm.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.