En massa mat, malt och destillat

Mat- och dryckesmässor är ett populärt alternativ till after work eller en krogrunda med vänner och kollegor. I många mindre städer är dessa mässor hett efterlängtade och välbesökta events som lätt fyller stora samlingslokaler. Det är helt enkelt där man möts. Med något gott att äta och dricka i handen.

Öl- och whiskymässa för livsnjutare
Malt, Mat & Destillat är en mässa som äger rum i detta nu, på Stockholmsmässan 16-17 mars. Man kallar det för “Stockholms nya öl- och whiskymässa för kvalitetsmedvetna livsnjutare”, och det var troligen bra drag i mässhallarna under fredagskvällen, som stängde portarna först klockan 23! Själv var jag där när de öppnade och det fanns gott om drick- och ätbara nyheter, varvat med gamla klassiker på mässgolvet.

Stora publika mässor som Mitt Kök, eller Sthlm Food & Wine som den heter nu, lockar besökare från hela landet och alla möjliga målgrupper. Öl- och whiskymässor brukar dock tilltala fler män än kvinnor generellt, men Malt, Mat & Destillat har ovanligt många kvinnliga besökare. Kanske för att allt fler kvinnor intresserar sig för annat i glasen än bara vin, bubbel och söta drinkar. Efter flera års arbete på krogen, och reflektioner därifrån, är det ingen slump att man vid en förbokad middag per automatik hällde upp konjak och whisky till männen. Och Baileys och Cointreau till kvinnorna.

Ekologisk vodka och vinsmart med Michel Jamais
Jag kommer göra lite djupdykningar och lägga fokus på några spännande drycker från mässan vid ett senare tillfälle. Bland annat en ekologisk rågvodka från Järvsö, som bjöd på häftiga smakupplevelser. Ingefäravodkan skulle nog lätt kunna ersätta diverse förkylningspreparat och chilivodkan – den var det drag i!

Frestar med lite annat smått och gott från mässan, som förutom goda drycker även lockat med ostron, choklad, korvar, ost i alla former och smaker, cigarrer, diverse dryckesskolor och även vinprovning med Michel Jamais.

Michel Jamais vet bland annat hur man sätter ihop en ostbricka och väljer rätt vin till.

Det går åt 15 rosor för en flaska Rose Lemonade, fick vi lära oss. “Vuxenläsk” som passar bra som alkoholfritt alternativ till middagen, liksom Curiosity Cola.

Öl från Gamla Enskede Bryggeri.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.