Weekend på The Winery Hotel

Bor man i Solna har man troligtvis ganska bra koll på hotellet vid vägen. Den rätt anonyma stenbyggnaden med gångavstånd till Mall of Scandinavia, som kan skryta om att vara landets första urban winery hotel. Utanför Solnas gränser verkar kännedomen om hotellet vara lite luddigare, men ett besök där kan varmt rekommenderas! För den sköna blandningens skull, Italien med en touch av USA, för det goda vinets och matens skull, för att man tillverkar sitt vin på plats i vineriet, för att rummen är grymt coola och inte minst – för att poolen på taket är fantastisk!

Vinomat The Winery Hotel
I hotellets Vinotek kan du prova viner du aldrig tidigare provat i vinomaterna, på hel- eller halvglas. Enkelt och smidigt med hjälp av ett laddbart vinkort.

Terreno Deli och Rooftop Terrace

Det är två familjer, med stor och gemensam passion för vin, som skapat The Winery Hotel; familjen Söder och familjen Ruhne. Och så fort man kliver innanför dörrarna fattar man att här är det vin som gäller! Mitt eget fokus var dock att fira en kär vän som fyllt år, så utan vetskap om resmålet skjutsades hon till ett dygn med hotellnatt, skratt och utsökt förtäring.

Valdo prosecco
Vi inledde kvällen i Vinoteket, med härligt porlande Valdo prosecco i glasen. Eftersom huvudpersonen älskar Italien och italienska rätter valde vi Terreno Deli när det var dags för mat. Har ätit där flera gånger och deras pizza är gudomlig! Liksom vinet såklart.

Terreno Deli pizza

Kvällen fortsatte i baren/Vinoteket med fler firande vänner, och människor kom och gick under hela vår vistelse där. Väldigt skön, avslappnad stämning och jag gissar att en fotbollsmatch på närliggande Friends Arena dagen därpå lockat till sig en hel del hotellgäster.

Som den badgalning jag är tog jag givetvis tillfället i akt att morgonbada på taket innan frukosten. Ensam i det varma vattnet med himlen som tak och en dagstemperatur på max 10 grader. Magiskt! Boka in den 18 maj om ni vill hänga med på den officiella invigningen av baren på taket. Som tyvärr var stängd under vår vistelse.

The Winery Hotel rooftop terrace
Winery Hotel rooftop terrace pool

Prisat ekologiskt rödvin

Lite kul kuriosa är att hotellets vin Terreno Chianti Classico 2014 nyligen kammade hem guldet i Vinordic Wine Challenge och numera klassas som ”Sveriges mest prisvärda ekologiska rödvin”. Grattis The Winery Hotel!

Winery Hotel Terreno Fiat
Winery Red Black Bottle Rosé wine

Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.